Breaking News

H σύζυγος του Αμοιρίδη ομολόγησε τη συμμετοχή της στη δολοφονία του πρέσβη (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία Κυριάκου Αμοιρίδη, με την βραζιλιάνικη εφημερίδα Globo να μεταδίδει ότι η σύζυγος του άτυχου διπλωμάτη παραδέχτηκε την ανάμειξή της στην υπόθεση.  

Την πράξη του φέρεται να έχει ομολογήσει και ο 29χρονος εpαστής της Φρανσουάζ Αμοιρίδη, Sergio Gomes Moreira Filho.

«Για την αστυνομία, η χήρα είναι η "εγκέφαλος" και ο αστυνομικός ο εκτελεστής» αναφέρει η Globo, επικαλούμενη αστυνομικές πηγές.


Δημοσίευμα της ιστοσελίδας Odia αναφέρει ότι ο 29χρονος «λύγισε» κατά την ανάκριση όταν οι αστυνομικοί του είπαν ότι έχουν στη διάθεσή τους βίντεο από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, που τον δείχνει να σέρνει κάτι που μοιάζει με πτώμα έξω από του εξοχικού σπιτιού του ζευγαριού. 

Νωρίτερα σήμερα, η Φρανσουάζ Αμοιρίδη μετέβη σε αστυνομικό τμήμα στο Ρίο για να καταθέσει στις αρχές. Στα ανακριτικά γραφεία είχε οδηγηθεί αργά τη νύχτα και ο 29χρονος εpαστής της, ο οποίος είναι αστυνομικός των ειδικών δυνάμεων. 

Μερικές ώρες αργότερα, ο γενικός εισαγγελέας έκρινε ότι έχει στη διάθεσή του αρκετά στοιχεία για να ζητήσει την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης τόσο για την σύζυγο του πρέσβη όσο και για τον εραστή της. 

«Χειροπέδες» πέρασαν οι αρχές και στον Eduardo Tedeschi, έναν φίλο του αστυνομικού που είχε κάποια εμπλοκή στην υπόθεση. 

Μάλιστα, η αστυνομία του Ριο ντε Τζανέιρο εκτιμά ότι στη δολοφονία του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία εμπλέκεται και ένα τέταρτο πρόσωπο, ξάδελφος του Sergio Moreira.


Παρότι η απανθρακωμένη σορός που εντοπίστηκε μέσα στο αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει ο διπλωμάτης δεν έχει ταυτοποιηθεί επίσημα, αστυνομικές πηγές δηλώνουν σε βραζιλιάνικα ΜΜΕ ότι «πιθανότατα πρόκειται» για τον Κυριάκο Αμοιρίδη. «Φως» στο θρίλερ αναμένεται να ρίξει η νεκροψία-νεκροτομή, εξέταση που θα επιβεβαιώσει και επίσημα ότι πρόκειται για τη σορό του Έλληνα διπλωμάτη. 

Πηγή: Έθνος