Breaking News

4 περίεργα πράγματα που παχαίνουν

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
1)Το παθητικό κάπνισμα: Ενώ κάποιοι καπνίζουν για να ελέγχουν καλύτερα το βάρος τους, εκείνοι που είναι εκτεθειμένοι στον καπνό δεν είναι και τόσο τυχεροί. Έρευνα του American Journal of Physiology: Endocrinology and Metabolism ανακάλυψε πως το παθητικό κάπνισμα ενεργοποιεί κάποιες κυτταρικές αλλαγές που σε κάνουν πιο επιρρεπή στην παχυσαρκία.

2) Οι συνταγές στην τηλεόραση: Μπορεί να δείχνουν λαχταριστά όλα τα γλυκά που βλέπετε στις μαγειρικές εκπομπές στην τηλεόραση και στο internet, αλλά σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Appetite, εκείνοι που δανείζονται συχνά συνταγές από sites και εκπομπές είναι πολύ πιο πιθανό να πάρουν κιλά.

3) Οι χαρούμενες σχέσεις: Τελικά όντως ο έρωτας περνάει από το στομάχι. Έρευνα του Health Psychology, έδειξε πως τα ζευγάρια που τα πάνε καλά στη σχέση τους δεν αγχώνονται πια για το αν θα δείχνουν ελκυστικοί όχι, για αυτό και παρατάνε την άσκηση και την καλή διατροφή.

4) Η υπερβολική χρήση του internet: Έρευνα του The Journal of Pediatrics, έδειξε πως όσο περισσότερο χρόνο σπαταλάτε online τόσο πιο πιθανό είναι να παχύνετε. Αν πχ κάνετε scroll στο news feed σας όλη μέρα το πιο πιθανό είναι ότι ταυτόχρονα ΔΕΝ θα κάνετε γυμναστική, θα τρώτε πατατάκια, σοκολάτες κλπ, και θα καταλήξετε να κοιμηθείτε πολύ αργά χαζεύοντας φωτογραφίες από τις διακοπές των φίλων σας.

Πηγή: Όμορφα Μυστικά (omorfamystika.gr) της Βίκυς Χατζηβασιλείου