Breaking News

Με εντολή Καμμένου, Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τους νεοσύλλεκτους που σχημάτισαν τον αλβανικό αετό (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στον Στρατιωτικό Εισαγγελέα του Στρατοδικείου Ιωαννίνων έχει παραπεμφθεί η υπόθεση σχετικά με το περιστατικό ανάρτησης φωτογραφίας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που απεικονίζει τους 7 νεοσύλλεκτους αλβανικής καταγωγής στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων (Κέντρο Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων Μεσολογγίου) να σχηματίζουν με τα χέρια τους το σήμα του αλβανικού αετού.

Η σημερινή ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού αναφέρει ότι έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τη διερεύνηση του περιστατικού, ενώ η αρμόδια Εισαγγελική Στρατιωτική Αρχή προβαίνει στην εξέταση ποινικών ευθυνών.

Η προηγούμενη ανακοίνωση του ΓΕΣ ανέφερε:

«1. Άμεσα κινήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Επιτελείου Στρατού και εντοπίσθηκαν οι Στρατιώτες. Πρόκειται για Νεοσύλλεκτους που παρουσιάσθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων (Κέντρο Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων Μεσολογγίου).

2. Η ενέργεια αυτή θα διερευνηθεί περαιτέρω, ενώ θα ληφθεί υπόψη τόσο κατά την απόδοση των ειδικοτήτων, όσο και κατά τις προσεχείς τοποθετήσεις τους στις Μονάδες Εκστρατείας.

3. Συναφώς διερευνώνται διοικητικές ευθύνες.»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στο χθεσινοβραδινό δελτίο του Star, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ, ζήτησε σε αυστηρό τόνο την παραδειγματική τιμωρία τους.

Δείτε το βίντεο.