Breaking News

Νίκος Παππάς: Την άνοιξη ο νέος διαγωνισμός με μικρή αύξηση των τηλεοπτικών άδειων (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στην εκπομπή "Live News" του Νίκου Ευαγγελάτου, μίλησε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ο οποίος το μεσημέρι της Τρίτης είχε συνάντηση με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).

Στη συνάντηση εκτός από το γνωστό θέμα της αδειοδότησης των καναλιών συζητήθηκε η ανάγκη υποστήριξης και ανανέωσης του υλικοτεχνικού εξοπλισμού του ΕΣΡ.

Ο υπουργός, μεταξύ άλλων, εξέφρασε την πεποίθησή του πως ο διαγωνισμός, που θα επαναληφθεί από το ΕΣΡ, θα γίνει την άνοιξη. "Δεν υπάρχει λόγος καθυστέρησης. Έχει εκτεταμένα συζητηθεί το ζήτημα" τόνισε.

Δήλωσε επίσης ότι μέχρι την αδειοδότηση των καναλιών θα υπάρξει τίμημα, διευκρινίζοντας πως με γνώμονα τον διαγωνισμό του περασμένου καλοκαιριού, η αγορά αποτίμησε τις άδειες 25 εκατομμύρια ευρώ ετησίως τα οποία διαιρούνται με τον αριθμό των καναλιών που εκπέμπουν.

Όσον αφορά τον αριθμό των αδειών που θα δοθούν, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για μικρή αύξηση. "Πρέπει να ακούσουμε το αίτημα για μικρή αύξηση του αριθμού των αδειών με πνεύμα συνεννόησης και συναίνεσης" είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε στο βίντεο όσα δήλωσε στην εκπομπή του Epsilon.