Breaking News

Ένταση στον καταυλισμό του Ελληνικού κατά την επίσκεψη του Μουζάλα (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Τον καταυλισμό του Ελληνικού επισκέφτηκε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, προκειμένου να δει από κοντά την κατάσταση που επικρατεί αλλά και τους πρόσφυγες, που άρχισαν απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες διαμονής.

Στην πόρτα του χώρου, ο οποίος τελούσε υπό κατάληψη, υπήρχε λουκέτο και οι πρόσφυγες αρνήθηκαν την πρόσβαση στον υπουργό. Ανάμεσά τους πολλά μικρά παιδιά - που σκαρφάλωσαν στην πόρτα - και γυναίκες που άρχισαν να φωνάζουν ενώ όσο περνούσε η ώρα η ένταση αυξανόταν.

Τελικά, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, μετά από προσπάθειες και διαπραγματεύσεις η πόρτα άνοιξε και ο κ. Μουζάλας παρέδωσε συμβολικά την αλυσίδα σε έναν αστυνομικό λέγοντας ότι η πόρτα δεν θα ξανακλείσει. "Είμαστε κράτος με νόμους" είπε.

Δείτε το βίντεο του Star στο οποίο προκαλούν θλίψη οι εικόνες με τα μικρά παιδιά στριμωγμένα στην πόρτα, με κίνδυνο να υπάρξει τραυματισμός.



Βίντεο που πρόβαλε η εκπομπή "Τώρα" του ΣΚΑΪ, καταγράφει έναν μικρό πρόσφυγα να σπρώχνει αστυνομικό και στη συνέχεια οι δυο τους να ανταλλάσσουν γροθιές...