Breaking News

Επιστρέφει στο γυαλί ο Μανούσος Μανουσάκης

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Επιστρέφει στην τηλεόραση ο Μανούσος Μανουσάκης, δέκα χρόνια από την τελευταία τηλεοπτική δουλειά του στον Ant1, τον «Φάρο» με πρωταγωνιστές τους Μέμο Μπεγνή και Μαριλίτα Λαμπροπούλου.

Ο σκηνοθέτης μεγάλων επιτυχιών, όπως οι «Ψίθυροι καρδιάς», «Μη μου λες αντίο», «Αγγιγμα ψυχής», «Η αγάπη ήρθε από μακριά», επιστρέφει στο γυαλί με «Τα παιδιά της Τραμουντάνας», που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Αρη Σκιαδόπουλου.

Ο σημαντικός δημιουργός κατέθεσε στην ΕΡΤ την πρόταση για το συγκεκριμένο σίριαλ - που θα ολοκληρωθεί σε δώδεκα επεισόδια - το προηγούμενο διάστημα και, όπως φαίνεται, τα πράγματα βαίνουν καλώς.

«Θα συγκινήσει τους τηλεθεατές. Το βιβλίο εστιάζει σε μια Ελλάδα που πασχίζει να ανθήσει μέσα από τα ερείπια δύο πολέμων, της γερμανικής κατοχής και του Εμφυλίου. Πρόκειται για τις δεκαετίες του 1950 και του 1960. Τότε, ποιητές και νέοι συνθέτες, όπως ο Μάνος Χατζιδάκις και ο Μίκης Θεοδωράκης, νομιμοποιούν το λαϊκό τραγούδι ως τη βασική μουσική έκφραση του ελληνικού λαού που μεταναστεύει στο εξωτερικό για μια καλύτερη ζωή. Στο Μεσολόγγι, έναν τόπο εμβληματικό, ηρωικό και μαρτυρικό, μια κοινωνία ψαράδων και μικροαστών προσπαθεί μέσα από τη βιοπάλη να δώσει μια καλύτερη ζωή στα παιδιά της και να τους εξασφαλίσει την επιτυχία στο πανεπιστήμιο. Οι έφηβοι ήρωες του βιβλίου διαβάζουν, παίζουν, εpωτεύονται, πολιτικοποιούνται, ονειρεύονται και ελπίζουν. Σαν τον άνεμο που έρχεται από τον Βορρά και φέρνει τον αέρα της Τραμουντάνας» αναφέρει στην «Espresso» ο Μανούσος Μανουσάκης

Στη σειρά κεντρικοί ήρωες είναι ο Ανέστης και η Υακίνθη, δύο παιδιά από το Μεσολόγγι, που αγωνίζονται για να περάσουν μαζί στο πανεπιστήμιο και να ζήσουν τον έpωτά τους στην πόλη.

Πηγή: Espresso