Breaking News

Θλίψη και οργή στο Ελ Σαλβαδόρ για την θανάσιμη επίθεση στον ιπποπόταμο Gustavito (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Απίστευτη κτηνωδία σημειώθηκε στον Εθνικό Ζωολογικό Κήπο του Ελ Σαλβαδόρ προκαλώντας θλίψη αλλά και οργή στους ντόπιους. Άγνωστος ή άγνωστοι επιτέθηκαν στον ιπποπόταμο Gustavito πιθανόν με μεταλλικές ράβδους και μαχαίρια.

Σύμφωνα με τον Guardian, η επίθεση σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα, κάποια στιγμή το βράδυ της Τρίτης, ωστόσο τα τραύματά του δεν ήταν αμέσως ορατά. Οι υπάλληλοι ανακάλυψαν τους τραυματισμούς του την Πέμπτη, διότι ο Gustavito δεν έβγαινε από την πισίνα του. Τελικά υπέκυψε στα τραύματά του αργά το βράδυ της Κυριακής.

Οι ντόπιοι περνούν από την πύλη του Ζωολογικού Κήπου - που παραμένει για την ώρα κλειστός - και αφήνουν λουλούδια ενώ εκφράζουν την αντίδρασή τους στα κοινωνικά δίκτυα.


Ο Gustavito γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γουατεμάλα ενώ μεταφέρθηκε στο Ελ Σαλβαδόρ πριν από 13 χρόνια και ήταν πολύ αγαπητός στους ντόπιους αλλά και στους επισκέπτες.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Mauricio Ramirez Landaverde είπε ότι ξεκίνησε έρευνα για την υπόθεση ενώ ο διευθυντής Vladan Henriquez δήλωσε συγκλονισμένος με την αποτρόπαια επίθεση, τονίζοντας ότι το περιστατικό είναι πρωτοφανές για το Εθνικό Ζωολογικό Κήπο.