Breaking News

Ο James Cameron εξήγησε το λόγο που πέθανε ο Τζακ στον Τιτανικό (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Είκοσι χρόνια πέρασαν περίπου από την πρεμιέρα της ταινίας ο Τιτανικός (1997) του James Cameron, που κρατά, σχεδόν με άνεση, τη δεύτερη θέση στο παγκόσμιο box office όλων των εποχών, πίσω από την ταινία Avatar. Στην Ελλάδα είχε κάνει πρεμιέρα στις 16 Ιανουαρίου 1998.

Όσοι είδατε την ταινία, λίγο-πολύ στο τέλος θα αναρωτηθήκατε γιατί ο Τζακ (Leonardo DiCaprio) παρέμεινε στο νερό και δεν ανέβηκε μαζί με τη Ρόουζ (Kate Winslet) στη σχεδία, ώστε να έχει πιθανότητες να σωθεί.


Την απάντηση την έδωσε σε πρόσφατη συνέντευξη ο ίδιος ο σκηνοθέτης, ο James Cameron.

«Μπορείτε να διαβάσετε τη σελίδα 147 του σεναρίου που λέει ότι ο Jack κατεβαίνει από τη σχεδία και της δίνει τη θέση του ώστε εκείνη να μπορέσει να επιβιώσει. Είναι τόσο απλό» είπε.

Αναφερόμενος στην εκπομπή MythBusters, η οποία πριν κάποια χρόνια πραγματοποίησε ένα πείραμα με σκοπό να αποδείξει ότι χωρούσαν και οι δύο πάνω στη σχεδία, τόνισε:

«Εντάξει, ας το δούμε ρεαλιστικά: είσαι o Τζακ, είσαι στο νερό που έχει θερμοκρασία -2 βαθμούς Κελσίου, ο εγκέφαλός σου αρχίζει να παθαίνει υποθερμία. Οι MythBusters σου ζητάνε τώρα να βγάλεις το σωσίβιό σου, να βγάλεις και το δικό της, να κολυμπήσεις κάτω από αυτό το πράγμα, να το στερεώσεις με κάποιο τρόπο ώστε να μην αναποδογυρίσει δύο λεπτά αργότερα. Αυτό σημαίνει πως είσαι κάτω από το νερό στους -2 βαθμούς Κελσίου και ότι πρόκειται να χρειαστείς πέντε έως δέκα λεπτά, οπότε μέχρι να ανέβεις πάνω στη σχεδία θα έχεις πεθάνει. Αυτό δεν θα λειτουργούσε. Η καλύτερη επιλογή του ήταν να κρατήσει το πάνω μέρος του σώματός του έξω από το νερό με την ελπίδα ότι θα ανασυρθεί από κάποια βάρκα ή θα σωθεί πριν πεθάνει».

«Είναι διασκεδαστικοί τύποι και μ' άρεσε που δούλεψα μαζί τους αλλά λένε βλακείες» πρόσθεσε για τους MythBusters.

Πηγή: Mirror Online