Breaking News

Καλιφόρνια: Χιλιάδες κάτοικοι εκκενώνουν περιοχή δίπλα σε φράγμα (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Περισσότεροι από 180.000 άνθρωποι στη βόρεια Καλιφόρνια κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους καθώς ένα τμήμα του ψηλότερου φράγματος των ΗΠΑ, στη λίμνη Oroville, κινδυνεύει με κατάρρευση.

Το νερό έχει σταματήσει πλέον να ρέει, ωστόσο μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής οι διαταγές εκκένωσης εξακολουθούσαν να ισχύουν.

Σύμφωνα με το BBC, τα επίπεδα του νερού αυξήθηκαν επικίνδυνα μετά από τη δυνατή βροχή και το χιόνι, που ακολούθησε τα πολλά χρόνια ξηρασίας. Είναι η πρώτη φορά που η λίμνη Oroville, η οποία βρίσκεται 105 χιλιόμετρα  βόρεια του Σακραμέντο, βιώνει μια τέτοια κατάσταση έκτακτης ανάγκης κατά τη διάρκεια των σχεδόν 50 χρόνων ιστορίας του φράγματος.


Η αστυνομία επισήμανε στους πολίτες ότι δεν πρόκειται για άσκηση ετοιμότητας ενώ το Τμήμα Υδατικών Πόρων της Καλιφόρνιας προειδοποίησε ότι τα έργα υπερχείλισης εκτάκτου ανάγκης δίπλα από το φράγμα ενδέχεται να αποτύχουν.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι απελευθερώνονται 2.830 κυβικά μέτρα νερού ανά δευτερόλεπτο από το κύριο κανάλι υπερχείλισης, προκειμένου να κατεβεί το επίπεδο της λίμνης και να ανακουφιστεί το σημείο από την πίεση που ασκεί το νερό.





Πηγή: BBC.com