Breaking News

Πέντε τροφές που μειώνουν το αίσθημα της πείνας και οδηγούν σε απώλεια βάρους

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Υπάρχουν τροφές που, αντί να μας παχαίνουν, μας βοηθούν να χάσουμε κιλά και πόντους; 

Όπως έχουν δείξει οι έρευνες, διαφορετικά τρόφιμα περνούν από διαφορετικές μεταβολικές οδούς του σώματος και έχουν διαφορετικές επιπτώσεις στην πείνα, τις ορμόνες και, τελικά, στο πόσες θερμίδες καίμε.

1) Αβγά

Ξεχάστε το «μύθο» ότι τα αβγά σχετίζονται  με την υψηλή χοληστερόλη και βάλτε τα στην καθημερινή σας διατροφή, ειδικά αν θέλετε να χάσετε βάρος. Σε μελέτη που έγινε σε 30 υπέρβαρες γυναίκες, φάνηκε πως η κατανάλωση αβγών για πρωινό αύξησε το αίσθημα κορεσμού και οδήγησε σε μικρότερη πρόσληψη θερμίδων μέσα στις επόμενες 36 ώρες.

2) Πράσινα φυλλώδη λαχανικά

Το σπανάκι, το μαρούλι ή η λαχανίδα έχουν ελάχιστες θερμίδες και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, που αυξάνουν τον όγκο των γευμάτων χωρίς ταυτόχρονη αύξηση των θερμίδων. Επίσης περιέχουν βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά, συμπεριλαμβανομένου του ασβεστίου, το οποίο
αποδεδειγμένα βοηθά την καύση του λίπους.

3) Σολομός

Όλα τα λιπαρά ψάρια (σολομός, πέστροφα, σαρδέλες κ.α.) μας χορταίνουν για πολλές ώρες, λόγω της αυξημένης περιεκτικότητας τους σε πρωτεΐνες και ω-3 λιπαρά οξέα. Επιπλέον είναι πλούσια σε ιώδιο, που βοηθά στη σωστή λειτουργία του θυρεοειδούς, ο οποίος με τη σειρά του διατηρεί το μεταβολισμό σε εγρήγορση.

4) Σταυρανθή λαχανικά

Μπρόκολο, κουνουπίδι, λάχανο και λαχανάκια Βρυξελλών περιέχουν, εκτός από μεγάλες ποσότητες φυτικών ινών, και μια αξιοπρεπή ποσότητα πρωτεΐνης που, σε συνδυασμό με τις λίγες τους θερμίδες, τα κάνει ιδανικά σε περιόδους δίαιτας.

5) Άπαχο βοδινό και στήθος κοτόπουλο

Πλούσιο σε πρωτεΐνες, το κρέας είναι εξαιρετικά θρεπτικό και βοηθά το σώμα να κάψει περισσότερες θερμίδες (όπως υπολογίζεται, περίπου 80 με 100 ανά ημέρα). Επίσης η κατανάλωση άπαχου κρέατος μειώνει την επιθυμία για νυχτερινό «αμαρτωλό» τσιμπολόγημα.

Πηγή: περιοδικό 7 Μέρες TV (από logodiatrofis.gr)
Της διαιτολόγου - διατροφολόγου Μαργαρίτας Μυρισκλάβου