Breaking News

Σαν σήμερα «έφυγε» ο Σάκης Μπουλάς (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Όταν ήταν μικρός, οι γονείς του τον παρότρυναν να γίνει δικηγόρος λόγω της άνεσης που παρουσίαζε στον λόγο, ωστόσο αυτός επέλεξε το τραγούδι και την ηθοποιία...

Ο αγαπημένος ηθοποιός, στιχουργός και ερμηνευτής Σάκης Μπουλάς "έφυγε" σαν σήμερα, στις 21 Φεβρουαρίου 2014, στο νοσοκομείο Υγεία, έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Ο θάνατός του προκάλεσε πανελλήνια συγκίνηση.

Γεννήθηκε στο Κιλκίς στις 11 Μαρτίου 1954, ενώ η καταγωγή του ήταν από τον Πειραιά, όπου και μεγάλωσε. Όταν ήταν μικρός, οι γονείς του τον παρότρυναν να γίνει δικηγόρος λόγω της άνεσης που παρουσίαζε στον λόγο, ωστόσο αυτός επέλεξε το τραγούδι και την ηθοποιία. Παλαιότερα ήταν ιδιοκτήτης καταστήματος με έπιπλα.

Συμμετείχε σε πολλούς δίσκους όπως στους "Ανεπίδοτα Γράμματα" του Μιχάλη Γρηγορίου με την Αφροδίτη Μάνου, "Καντάτα για την Μακρόνησο" - Θ.Μικρούτσικου, "Λουκιανού διάλογοι" - Μ. Πλέσσα, "Αχαρνής" του Δ. Σαββόπουλου κ.α.

Είχε κάνει, επίσης, και τους προσωπικούς του δίσκους: Μπουλάς-Ελλάς (1986), Ali Baba (μουσική Μιχάλης Ρακιντζής) (1987), Ας πρόσεχες (όλο το άλμπουμ είναι σε μουσική του Μιχάλη Ρακιντζή) (1987), Ζαμανφού (1992) και Έκθεση ιδεών με τον Γιάννη Ζουγανέλη (2000).


Είχε συνεργαστεί πάνω από 12 χρόνια με τον αείμνηστο Θάνο Μικρούτσικο και κατ' αυτή την περίοδο ταξίδεψε σε διάφορες χώρες, όπως Αυστρία, Γερμανία, Αγγλία, Σκωτία, Βέλγιο και Κύπρο.

Υπήρξε ένας από τους ιδρυτές του πρώτου "Μουσικού καφενείου" με το όνομα Σούσουρο μαζί με τους Γιάννη Ζουγανέλη, Νικόλα Άσιμο, Θάνο Αδριανό και Περικλή Χαρβά, όπου για πρώτη φορά συνδυάστηκε μουσική με θέατρο και διάφορα χάπενινγκ.

Παρόμοια δουλειά έγινε αργότερα στο "Αχ Μαρία", όπου και πάλι υπήρξε ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές με τους Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Γιάννη Ζουγανέλη κ.α. 


Τραγούδησε σε πολλές μουσικές σκηνές και συναυλίες συνεργαζόμενος χρόνια με τους Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Γιάννη Ζουγανέλη, Τάνια Τσανακλίδου, Βλάση Μπονάτσο, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Δημήτρη Σταρόβα κ.ά. αλλά και με τον Διονύση Σαββόπουλο.

Στην τηλεόραση πρωτοεμφανίστηκε στο "Graffity" με τον Γιάννη Ζουγανέλη, παρουσίασε τηλεπαιχνίδια όπως το "Κάνε ό,τι κάνω" και πρωταγωνίστησε σε πολλές γνωστές σειρές όπως: "Δέκα λεπτά κήρυγμα", "Σαββατογεννημένες" και "Πενήντα-πενήντα".

Στον κινηματογράφο έπαιξε σε ταινίες όπως "Ο Δράκουλας των Εξαρχείων" (1983), "Ντελίριο" (1983), "Η Αγάπη είναι ελέφαντας" (2000), "Λουκουμάδες με Μέλι" (2004), "Ηθικόν Ακμαιότατον" (2005), "Το φιλί της ζωής" (2007), "Μια φορά και ένα μωρό" (2011) κ.α.


Με πληροφορίες από: wikipedia