Breaking News

«Σκάφος - γυμναστήριο» κινείται με την ενέργεια που παράγεται από την άσκηση (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ένα φουτουριστικό πρότζεκτ υπόσχεται γυμναστική σε συνδυασμό με υπέροχη θέα. Πρόκειται για συνδυασμό γυμναστηρίου και σκάφους το οποίο θα ταξιδεύει στα νερά του ποταμού Σηκουάνα στο Παρίσι και θα κινείται με την ενέργεια που παράγεται από την άσκηση.

Το σκάφος μήκους σχεδόν 20 μέτρων, με τους γυάλινους τοίχους, ονομάζεται "Paris Navigating Gym". Μπορεί να φιλοξενήσει έως και 45 άτομα που θα τροφοδοτούν την κίνησή του με την άσκηση τους στα ποδήλατα γυμναστικής. Μάλιστα, στο εσωτερικό θα υπάρχουν οθόνες που θα δείχνουν σε πραγματικό χρόνο στους επιβάτες την ποσότητα της ενέργειας που συσσωρεύεται από την άσκησή τους.


Ο πρωτοποριακός σχεδιασμός αναπτύχθηκε από την ιταλική εταιρεία Carlo Ratti Associati που υποστηρίζει ότι μπορεί να το κατασκευάσει σε 18 μήνες.

 Ο Carlo Ratti, ιδρυτικό μέλος της εταιρείας, είπε: «Είναι συναρπαστικό να δούμε πώς η ενέργεια που παράγεται από μια προπόνηση στο γυμναστήριο μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στο να ωθήσει ένα σκάφος».

Εκπρόσωπος της εταιρίας δήλωσε στη Mail Online: «Το σχέδιο είναι ακόμη σε στάδιο εξέλιξης. Ελπίζουμε να σαλπάρει σύντομα στο Παρίσι, αλλά και σε άλλες πόλεις».