Breaking News

«Σκακιέρα» η ανατολική Ασία - Αντιπυραυλικό σύστημα των ΗΠΑ στη Ν.Κορέα (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Σε επικίνδυνη σκακιέρα αρχίζει να μετατρέπεται η ανατολική Ασία μετά το αυστηρό μήνυμα του Υπουργού Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών  προς το καθεστώς της Βορείου Κορέας.

Όπως μετέδωσε το Euronews, o James Mattis προειδοποίησε από τη Σεούλ - όπου βρίσκεται - την Πιονγκγιάνγκ ότι οποιαδήποτε χρήση πυρηνικού όπλου θα σημάνει την αποτελεσματική και συντριπτική απάντηση από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Νωρίτερα, πριν την επίσκεψη του στη Σεούλ, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας συμφώνησε τηλεφωνικά με τον ομόλογο του της Νότιας Κορέας, Han Min-koo, στην ανάπτυξη του αντιπυραυλικού συστήματος, εντός νοτιοκορεατικού εδάφους, γεγονός, όμως, που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στη Κίνα.

Σημειώνεται ότι - σύμφωνα με το BBC - οι ΗΠΑ έχουν μια σημαντική στρατιωτική παρουσία στη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία, ως μέρος μιας μεταπολεμικής συμφωνίας άμυνας. Στα πλαίσια αυτής της συμφωνίας υπάρχουν 28.500 στρατιώτες των ΗΠΑ στη χώρα.

Αναμένεται πλέον η αντίδραση της Βορείου Κορέας. η οποία διεξήγαγε την πέμπτη δοκιμή πυρηνικού μηχανισμού το περασμένο έτος και ισχυρίζεται ότι είναι σε θέση να πραγματοποιήσει μια πυρηνική επίθεση στις ΗΠΑ. Ωστόσο, οι ειδικοί εξακολουθούν να είναι επιφυλακτικοί ότι η τεχνολογία της έχει προχωρήσει τόσο πολύ.

Δείτε το βίντεο του Euronews.


Πληροφορίες από: Euronews - BBC.com