Breaking News

Το παράξενο ρεκόρ του ΠΑΟΚ που δεν χάνει στη Γερμανία

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το 0-3 του πρώτου αγώνα στην Τούμπα εκμηδένισε σχεδόν τις πιθανότητες πρόκρισης του ΠΑΟΚ στην επόμενη φάση του Europa League, στον εκτός έδρας αγώνα με τη Σάλκε στη Γερμανία. Ωστόσο, ο Δικέφαλος του Βορρά έφυγε με ψηλά το κεφάλι από το θεσμό, πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση το βράδυ της Τετάρτης που οδήγησε στο τελικό 1-1.

 Ο ΠΑΟΚ έχει δημιουργήσει μια απίστευτη παράδοση απέναντι στις γερμανικές ομάδες όταν παίζει εκτός έδρας, όμως  δεν έχει καταφέρει να πανηγυρίσει κάποια πρόκριση. Η τελευταία φορά που έχασε ήταν το 1981 από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης με 2-0 για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων.  Στη συνέχεια ακολούθησαν:

• Η "λευκή" ισοπαλία με την Μπάγερν Μονάχου είχε οδηγήσει στα πέναλτι, με τον ΠΑΟΚ να χάνει με 9-8 και να γνωρίζει τον αποκλεισμό στον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ του 1982-83.

• Tον Αύγουστο του 2013 η ισοπαλία με 1-1 στην έδρα της Σάλκε για τα play off του Champions League. Βέβαια, ήρθε ο αποκλεισμός στην Τούμπα με την ήττα με 2-3.  

• Τον Δεκέμβριο του 2015 ο ΠΑΟΚ πήγε να αγωνιστεί στην έδρα της Ντόρτμουντ έχοντας ήδη αποκλειστεί από τη φάση των ομίλων του Europa League. Η ομάδα του Τούντορ αποχαιρέτησε την Ευρώπη με ένα ιστορικό "διπλό" με 0-1 χάρη σε γκολ του Μακ. Η Ντόρτμουντ δεν έχει ηττηθεί ξανά από εκείνο το βράδυ στο γήπεδό της.

• Το χθεσινό 1-1, με τον ΠΑΟΚ να αδικεί τον εαυτό του με την εμφάνιση της Τούμπας και τελικά να αποκλείεται.

Με πληροφορίες από: sport24.gr