Breaking News

21 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down - Εβδομάδα εκδηλώσεων (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η ΕΡΤ3 στηρίζει ως μέγας χορηγός επικοινωνίας τις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος που έχει έδρα στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down, η οποία έχει οριστεί στις 21 Μαρτίου. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, χθες Δευτέρα οργανώθηκε εθελοντική αιμοδοσία στον πεζόδρομο έξω από τα γραφεία της Διοίκησης της ΕΡΤ3, στην Αγγελάκη 2.

Η Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down καθιερώθηκε το 2006, με πρωτοβουλία του συμπατριώτη μας γιατρού Στυλιανού Αντωναράκη, καθηγητή Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει τη διεθνή κοινότητα για το σύνδρομο Down. Η συγκεκριμένη ημερομηνία επιλέχθηκε, όχι τυχαία,  από τα αριθμητικά δεδομένα του συνδρόμου (3ο χρωμόσωμα στο 21ο ζεύγος = 3.21).

Οι εκδηλώσεις, που ξεκίνησαν από το περασμένο Σάββατο, συνδιοργανώνονται από το Σύλλογο Συνδρόμου Down και τον ΠΑΟΚ.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα των εκδηλώσεων αναλυτικά έχει ως εξής:

Σήμερα Τρίτη 21/3: "Αγκαλιά-ζω τον Λευκό Πύργο" στις 12.00. Αγκαλιάζουμε το σύμβολο της πόλης και σας περιμένουμε δίπλα μας.

Δείτε το σχετικό βίντεο του LIFE - EVENTS, με πλάνα και δηλώσεις από το Λευκό Πύργο.


Σήμερα Τρίτη 21/3: Ομιλία για το σύνδρομο Down με τον Δρ. Στυλιανό Αντωναράκη στις 19.00 (O Dr. Αντωναράκης είναι Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Γενετικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Γενεύης και ο άνθρωπος που καθιέρωσε την Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down) (Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς, Κατούνη 12-14, Λαδάδικα. Είσοδος ελεύθερη).

Τετάρτη 22/3: Τα  ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ διοργανώνουν επίδειξη μόδας με τη συμμετοχή γυναικών με σύνδρομο Down στις 20.00 (Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο).

Πέμπτη 23/3: Επίδειξη αθλητικών δραστηριοτήτων (zumba, cheerleading, παραδοσιακοί χοροί, ρυθμική γυμναστική) και ομιλία για το Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος από τις 17.00-21.00 (Uberντουζ, Δαναϊδών και Σφέτσου)

Παρασκευή 24/3: Νέοι και νέες με σύνδρομο Down μας σερβίρουν καφέ στο cafe-bar "Menta" (Κομνηνών 20. Ο καφές κερασμένος).