Breaking News

«Έφυγε» στα 90 του ο θρύλος της ροκ Chuck Berry (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών ένας από τους σπουδαιότερους εκπροσώπους της Rock n' Roll, o Αμερικανός μουσικός Chuck Berry.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι κλήθηκε το Σάββατο στο σπίτι του στο St. Charles County, του Μιζούρι, κοντά στο St. Louis, όπου τον βρήκε αναίσθητο. Λίγο αργότερα κηρύχθηκε νεκρός.

Ο Chuck Berry έγινε διάσημος για την ικανότητά του στο παίξιμο κιθάρας και κατατάχθηκε από το περιοδικό Rolling Stone στην 6η θέση ανάμεσα στους καλύτερους κιθαρίστες όλων των εποχών, ενώ, από το ίδιο περιοδικό, κατατάχθηκε στην 5η θέση ανάμεσα στους καλύτερους μουσικούς όλων των εποχών.


Γεννήθηκε στο St. Louis του Μιζούρι στις 18 Οκτωβρίου 1926 και ήταν το 4ο παιδί της οικογένειάς του, από τα 6 συνολικά. Ο πατέρας του ήταν ιερέας σε εκκλησία Βαπτιστών, ενώ η μητέρα του ήταν διευθύντρια σχολείου. Το 1944 συνελήφθη για ληστεία που διέπραξε στο Κάνσας Σίτι. Όταν αποφυλακίστηκε το 1947, στα 21α γενέθλιά του, παντρεύτηκε τη Θαμέτα Σαγκς και απέκτησε μαζί της μια κόρη.

Στη φωτογραφία με τον Michael Jackson το 1981
Ξεκίνησε την καριέρα του τραγουδώντας τραγούδια των Νατ Κινγκ Κόουλ και Μάντι Γουώτερς. Τον Μάιο του 1955 υπέγραψε συμβόλαιο με την Τσες Ρέκορντς και τον Ιούνιο του 1956 έβγαλε την πρώτη μεγάλη του επιτυχία, το Roll Over Beethoven. Στη συνέχεια κυκλοφόρησε τις μεγαλύτερες επιτυχίες του School Days, Rock and Roll Music, Sweet Little Sixteen και Johnny B. Goode. Αργότερα, μπήκε για 2η φορά στην φυλακή, ενώ κατά τη δεκαετία του 1960 έβγαλε πολλές επιτυχίες οι οποίες δεν γνώρισαν, όμως, τόσο μεγάλη επιτυχία όσο τα προηγούμενα τραγούδια του. 


Το 1986 εισήχθη στο Rock and Roll Hall of Fame. Ο τρόπος παιξίματός του ενέπνευσε πολλούς καλλιτέχνες, όπως τον Άνγκους Γιανγκ των AC/DC.

Την ημέρα των 90ων γενεθλίων του, τον περασμένο Οκτώβριο, ανακοίνωσε πως το πρώτο καινούργιο studio album μετά το "Rock It" του 1979 θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2017 υπό τον τίτλο "Chuck".

Πληροφορίες: Daily Mail - wikipedia
Φωτογραφίες: Daily Mail