Breaking News

Γουατεμάλα: Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών κοριτσιώv μετά την πυρκαγιά σε κέντρο φιλοξενίας

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Εφιαλτικές διαστάσεις παίρνει η τραγωδία που σημειώθηκε σε κέντρο φιλοξενίας κακoποιημέvωv παιδιών στη Γουατεμάλα, που ξεκίνησε μετά από πυρκαγιά που φέρεται να ξέσπασε όταν πυρπολήθηκαν στρώματα, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για τις συνθήκες διαβίωσης.

Οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 22 κoρiτσια ενώ δεκάδες παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με εγκαύματα. Ο πρόεδρος της χώρας Jimmy Morales, είχε κυρήξει τριήμερο εθνικό πένθος. 

Σύμφωνα με το ABC News,  17 ακόμη υπέκυψαν στα τραύματά τους και ο αριθμός αυξήθηκε στα 39 νεκρά κορiτσια, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι θα μεγαλώσει, καθώς πολλά βρίσκονται στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

Το κέντρο Virgen de Asunción  βρίσκεται στο San José Pinula, 25 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας της Γουατεμάλας. Πολλά από τα νεαρά άτομα στο κέντρο είχαν σταλεί εκεί λόγω καταχρήσεων,  φτώχειας ή οικογενειακών προβλημάτων. Οι υπεύθυνοι φέρεται να κλείδωσαν τις κοπέλες σε ένα μικρό δωμάτιο, μετά από επεισόδια με τους φύλακες, και μία από αυτές προσπάθησε να βάλει φωτιά σε ένα στρώμα, διαμαρτυρόμενη με τον τρόπο αυτό για τον πολύωρο εγκλεισμό τους.

Τη στιγμή που έρευνες για την πυρκαγιά συνεχίζονται, όπως ανέφερε η εκπρόσωπος των εισαγγελέων Julia Barrera, διάφορες ομάδες του πληθυσμού της χώρας, σε διαμαρτυρίες τους, απαιτούν την παραίτηση του Jimmy Morales.