Breaking News

Συγκίνηση στη Βουλή για τον Λουκιανό Κηλαηδόνη - «Λύγισε» η Άννα Βαγενά (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Κάτω από έντονη συναισθηματική φόρτιση έγινε σήμερα στη Βουλή η συζήτηση μετά την επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, Άννας Βαγενά, προς τον Υπ. Εσωτερικών Παναγιώτη Σκουρλέτη, με θέμα τη σύσταση-λειτουργία των Κέντρων Αποτέφρωσης Νεκρών.

Ο προεδρεύων Σπύρος Λυκούδης συγκινημένος της απηύθυνε μήνυμα συμπαράστασης ενώ η Άννα Βαγενά δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της. Με νωπή ακόμη την απώλεια του αγαπημένου της συντρόφου  Λουκιανού Κηλαηδόνη, είπε στη δευτερολογία της:

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ - ξέρετε ότι είχα πρόσφατη εμπειρία γι' αυτό - όταν είμαστε εκεί στο γραφείο στη Σόφια και περιμέναμε, ένα νέο παιδί που στεκόταν δίπλα, ένας Βούλγαρος, όταν φέραν την τεφροδόχο με την τέφρα του αγαπημένου του προσώπου, τον τρόπο με τον οποίο την αγκάλιασε και την πήρε μαζί του. Είναι μεγάλη παρηγοριά...

Ελπίζω να βρουν τη δύναμη κάποιοι Δήμαρχοι, κάποιοι ιδιώτες να συγκρουστούν μ' αυτό το σκοταδισμό. Δεν μπορεί να έχουμε μεσαίωνα εμείς. Οι Βούλγαροι δεν είναι θρήσκοι; Έχουν βαθύ θρησκευτικό αίσθημα σαν λαός. Δεν έχει καμία σχέση αυτό με το βαθύ θρησκευτικό συναίσθημα. Εγώ όλο αυτό το διάστημα το δύσκολο που πέρασα, και τώρα ακόμα κάθε μέρα, προσεύχομαι και κάνω το σταυρό μου στην Παναγιά, αν αυτό λέει κάτι για κάποιους»


Δείτε στο βίντεο την ερώτησή της προς τον Υπ. Εσωτερικών Παναγιώτη Σκουρλέτη.