Breaking News

Αίγυπτος: Θρήνος στις κηδείες των θυμάτων (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η Αίγυπτος θρηνεί το χαμό των ανθρώπων, οι οποίοι  σκοτώθηκαν από τις δύο επιθέσεις αυτοκτονίας σε εκκλησίες Κοπτών, στις πόλεις Τάντα και  Αλεξάνδρεια. Συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν τους αγαπημένους τους, με δάκρυα στα μάτια.

Την ευθύνη για τις επιθέσεις ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. Ο Πρόεδρος Abdul Fattah al-Sisi ανακοίνωσε μια κατάσταση τριών μηνών έκτακτης ανάγκης για τη χώρα, ενώ έθεσε σε εφαρμογή σχέδιο άμεσης ανάπτυξης μονάδων του στρατού στο Κάιρο και σε άλλες μεγάλες πόλεις.

Σύμφωνα με το σάιτ του BBC, το μέτρο αυτό επιτρέπει στις Αρχές να κάνουν συλλήψεις χωρίς εντάλματα και, επίσης, να κάνουν έρευνες στα σπίτια των ανθρώπων. Για να εφαρμοστεί θα πρέπει πρώτα να εγκριθεί από το κοινοβούλιο.


Να σημειωθεί ότι νεότερες σημερινές πληροφορίες (BBC - Daily Mail) κάνουν λόγο για 44 νεκρούς και όχι 45, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί  (27 νεκροί και 78 τραυματίες από την έκρηξη στην Τάντα και 17 νεκροί με 48 τραυματίες στην Αλεξάνδρεια). Όμως, άλλα διεθνή πρακτορεία ανεβάζουν τους νεκρούς στους 47.


Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Euronews.

 

Φωτογραφίες: Daily Mail