Breaking News

Αποτυχημένη η νέα εκτόξευση πυραύλου από τη Β.Κορέα

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μία μέρα μετά τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση που έλαβε χώρα στην Pyongyang, ανήμερα της 105ης επετείου από τη γέννηση του ιδρυτή χώρας, του προέδρου Kim Il-sung, η Βόρεια Κορέα επιχείρησε να εκτοξεύσει πύραυλο από πεδίο δοκιμών κοντά στο Sinpo, στην ανατολική ακτή της, μετά τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου ώρα Ελλάδας.

Σύμφωνα με το BBC, οι ΗΠΑ λένε ότι ο βαλλιστικός πύραυλος εξερράγη δευτερόλεπτα μετά την εκτόξευση ενώ και το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι η εκτόξευση απέτυχε.

Οι ένοπλες δυνάμεις τόσο των ΗΠΑ όσο και της Ν. Κορέας προσπαθούν να προσδιορίσουν τον τύπο του πυραύλου που εκτοξεύτηκε, καθώς στις ανακοινώσεις κάνουν λόγο για "μη αναγνωρισμένο είδος πυραύλου".

Η νέα εκτόξευση έρχεται σε μία περίοδο ιδιαίτερης έντασης στην περιοχή. Χθες οι ένοπλες δυνάμεις της Βόρειας Κορέας προειδοποίησαν τις ΗΠΑ ότι θα τις συντρίψουν σε περίπτωση που αναλάβουν επιθετική δράση στην περιοχή, καθώς αμερικανικές δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού κατευθύνονταν στα ανοιχτά της κορεατικής χερσονήσου.