Breaking News

Αύριο κάνει πρεμιέρα το νέο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Αύριο, Τρίτη 4 Απριλίου, θα κυκλοφορήσει το νέο τραπεζογραμμάτιο των 50 ευρώ, με σκοπό την ενίσχυση της ασφάλειας και κατ' επέκταση την προστασία από την παραχάραξη.

Στο νέο τραπεζογραμμάτιο των 50 ευρώ τα πιο βασικά χαρακτηριστικά ασφαλείας έχουν ως εξής:

• Το χαρτί είναι κολλαριστό. Στην πρόσθια όψη γίνονται αισθητές με την αφή μικρές ανάγλυφες γραμμές στην αριστερή και τη δεξιά άκρη. Έτσι, γίνεται πιο εύκολη η αναγνώριση του τραπεζογραμματίου, ιδίως από άτομα με προβλήματα όρασης. Ανάγλυφο δημιουργείται επίσης στη βασική εικόνα, στα τυπογραφικά στοιχεία και στον μεγάλο αριθμό της αξίας.

• Το παράθυρο στο επάνω μέρος του ολογράμματος γίνεται διαφανές όταν το κοιτάμε στο φως και αποκαλύπτει μια προσωπογραφία της Ευρώπης η οποία είναι ορατή και στις δύο όψεις του τραπεζογραμματίου. Εάν παρατηρήσετε το τραπεζογραμμάτιο υπό γωνία, στο παράθυρο εμφανίζονται γραμμές στα χρώματα του ουράνιου τόξου γύρω από τον αριθμό της αξίας και στον αριθμό με βαθυπράσινο χρώμα δημιουργείται μια αίσθηση κίνησης του φωτός από πάνω προς τα κάτω και αντίστροφα.

• Στο φως η ταινία ασφαλείας εμφανίζεται ως σκούρα γραμμή. Πάνω σε αυτήν διακρίνονται το σύμβολο του ευρώ (€) και ο αριθμός της αξίας του τραπεζογραμματίου με μικροσκοπικά λευκά τυπογραφικά στοιχεία.