Breaking News

Clifton James: Πέθανε ο σερίφης J.W. Pepper των ταινιών Τζέιμς Μποντ (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Απεβίωσε σε ηλικία 96 ετών ο ηθοποιός Clifton James, που έγινε γνωστός από το ρόλο του ως σερίφης J.W. Pepper σε δύο ταινίες του Τζέιμς Μποντ.

Συγκεκριμένα υποδύθηκε τον J.W. Pepper στις ταινίες «Live and Let Die - Τζέημς Μποντ, πράκτωρ 007: Ζήσε κι άσε τους άλλους να πεθάνουν» (1973) και «The Man with the Golden Gun - Τζέημς Μποντ, πράκτωρ 007: Ο άνθρωπος με το χρυσό πιστόλι» (1974).

Σύμφωνα με το Variety, έφυγε από τη ζωή ανήμερα του Μεγάλου Σαββάτου στο σπίτι του, λίγα μόλις τετραγωνικά μέτρα μακριά από το πατρικό του, έχοντας δίπλα του την οικογένειά του και φίλους του.

Ο Clifton James μεγάλωσε λίγο έξω από το Πόρτλαντ του Όρεγκον, έπαιξε σε αρκετές παραστάσεις του Μπρόντγουεϊ και η καριέρα του στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση διήρκεσε σχεδόν έξι δεκαετίες. Επίσης, διακρίθηκε αγωνιζόμενος για πέντε χρόνια στην πρώτη γραμμή του Νότιου Ειρηνικού, κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.


Μεταξύ των ταινιών που έπαιξε και οι: «Cool Hand Luke - Ο μεγάλος δραπέτης» (1967), «Eight Men Out - Οκτώ παίκτες έξω» (1988) και «The Bonfire of the Vanities - Η απατηλή λάμψη της ματαιοδοξίας» (1990).

Με τη σύζυγό του Laurie απέκτησε πέντε παιδιά και δεκατέσσερα εγγόνια.