Breaking News

Δήλωση στήριξης του ρουκετοπόλεμου από τον Δήμαρχο Χίου (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο ρουκετοπόλεμος στον Βροντάδο, ένα έθιμο που αναβιώνει κάθε χρόνο στη Χίο το βράδυ της Ανάστασης, δεν πραγματοποιήθηκε την περσινή χρονιά, γεγονός που έγινε είδηση σε όλα τα διεθνή μέσα. Φέτος όλα δείχνουν ότι θα γίνει, αλλά το στοίχημα είναι να γίνει ελεγχόμενος.

Ο Δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς, έκανε καθαρή δήλωση στήριξης του ρουκετοπόλεμου, μη μένοντας μόνο στα λόγια, αφού όταν ρωτήθηκε δήλωσε ότι Ανάσταση θα κάνει στον Βροντάδο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Κύριοι αποδέκτες της δήλωσής του οι μηχανισμοί του κράτους, με στόχο να διεξαχθεί το έθιμο υπό ελεγχόμενες συνθήκες, γιατί σε διαφορετική περίπτωση (διώξεων κ.λ.π.) κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την εξέλιξη και τους κινδύνους που ελλοχεύουν αν τα πράγματα βγουν εκτός ελέγχου.

Καταρχήν ο Δήμαρχος επισήμανε ότι εκείνο που διαπιστώνεται και από το Δήμο αλλά και από την κοινωνία του Βροντάδου είναι ότι το έθιμο επιστρέφει στο μέτρο κι αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό και από τους αρμόδιους μηχανισμούς, όπως ότι είναι αποφασισμένη η τοπική κοινωνία να στηρίξει τη διεξαγωγή του.

"Οι κρατικοί μηχανισμοί πρέπει να σταθμίσουν τους κινδύνους και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ο Δήμος έχει αναλάβει το δικό του κομμάτι ευθύνης" κατέληξε ο Μανώλης Βουρνούς, αναφερόμενος στην περίφραξη των σπιτιών.

Δείτε τις δηλώσεις του στο κανάλι "Alithia MME" (alithia.gr).