Breaking News

Απίστευτο ατύχημα στο Las Palmas: Πλοίο προσέκρουσε στον κυματοθραύστη του λιμανιού (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στον κυματοθραύστη του λιμανιού του Las Palmas, στο νησί Gran Canaria, προσέκρουσε το "Volcán de Tamasi". Ακολούθησε πανικός, ενώ τραυματίστηκαν και 10 επιβάτες.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, τo κρουαζιερόπλοιο ταξίδευε την Παρασκευή προς το γειτονικό νησί της Τενερίφης με 140 επιβάτες, 30 μέλη πλήρωμα και δεκάδες οχήματα επί του σκάφους. Μια μηχανική βλάβη, που σταμάτησε τη λειτουργία στον κινητήρα, το άφησε ακυβέρνητο στο έλεος της θάλασσας, με αποτέλεσμα να πέσει στις 8:30 το βράδυ πάνω στον τσιμεντένιο προστατευτικό τοίχο του λιμανιού.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι υπήρξε διακοπή ρεύματος που έβγαλε για δύο λεπτά εκτός λειτουργίας τον κινητήρα. "Η διακοπή στον κινητήρα δεν θα αποτελούσε πρόβλημα εάν το πλοίο έπλεε στην ανοικτή θάλασσα όπου δεν υπήρχαν εμπόδια" είπε εκπρόσωπος της εταιρίας.


Ο προστατευτικός τοίχος, στον οποίο συγκρούστηκε, κατέρρευσε και έπεσε πάνω σε δύο οχήματα της εταιρίας πετρελαίου Onyx, τα οποία εκείνη τη στιγμή ανεφοδίαζαν ένα κοντινό πλοίο. Το αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί πετρελαιοκηλίδα και το βράδυ της Παρασκευής το σημείο κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Πληροφορίες φέρουν να χύθηκαν μέχρι και 200.000 λίτρα καυσίμων. Πηγές των λιμενικών αρχών εξέφρασαν την πεποίθησή τους  ότι η κατάσταση θα τεθεί υπό έλεγχο χωρίς σημαντικές περιβαλλοντικές συνέπειες, εξαιτίας των θαλάσσιων ρευμάτων.


Πλάνα που τραβήχτηκαν από το εσωτερικό του κατεστραμμένου σκάφους μετά τη σύγκρουση - και δημοσιεύθηκαν στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης - έδειξαν εξαγριωμένους επιβάτες που διαμαρτύρονταν, ενώ μέλη του πληρώματος προσπαθούσαν να τους ηρεμήσουν. 

Το πλοίο δεν βυθίστηκε. Οι επιβάτες άρχισαν να φεύγουν από το πλοίο γύρω στις 10 το βράδυ και πολλοί μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία προκειμένου να περάσουν τη νύχτα.

Πέντε άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και άλλα πέντε έλαβαν ιατρική φροντίδα στο σημείο του ατυχήματος. Ωστόσο, κανείς δεν τραυματίστηκε σοβαρά.

Δείτε στο βίντεο του Euronews τη στιγμή της σύγκρουσης.


Πληροφορίες από: Daily Mail