Breaking News

Πάνος Καμμένος σε ΝΔ: «Παρακαλούσατε το Σαββίδη να κάνει επένδυση στη ΣΕΚΑΠ» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Σφοδρή αντιπαράθεση εξελίχτηκε σήμερα στη Βουλή, με αφορμή την τροπολογία η οποία επέλυσε το ζήτημα που προέκυψε με το πρόστιμο-μαμούθ, που επιβλήθηκε στη ΣΕΚΑΠ του Ιβάν Σαββίδη.

Το πρόστιμο αφορούσε τελωνειακές παραβάσεις προηγούμενων διοικήσεων αρκετά χρόνια πριν ο επιχειρηματίας και μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ εξαγοράσει την εταιρεία.

Η τροπολογία πέρασε από τη Βουλή, ωστόσο υπήρξε έντονη αντίδραση από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Στην αντιπαράθεση του Αλέξη Τσίπρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη παρενέβη ο Πάνος Καμμένος ο οποίος δήλωσε, μεταξύ άλλων:

«Εκπλήσσομαι πραγματικά από τη θέση της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως. Θα έλεγα στον αξιωματικό της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως να ρωτήσει τους βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι εκλιπαρούσαν τον κύριο Σαββίδη το 2013 να πάρει τη ΣΕΚΑΠ. Γιατί δεν ρωτάτε τους βουλευτές της ΝΔ της Μακεδονίας και της Θράκης, οι οποίοι παρακαλούσαν τον κύριο Σαββίδη να μπει και να κάνει επένδυση στη ΣΕΚΑΠ για να μην κλείσει; Γιατί δεν ρωτάτε τι είχε υποσχεθεί τότε η κυβέρνηση και η ΝΔ; Είχε υποσχεθεί όχι απλώς τη διαγραφή των παλαιών προστίμων της παλαιάς διοικήσεως αλλά είχε  υποσχεθεί κιόλας ότι τα μηχανήματα του νέου εξοπλισμού που είχαν μπλοκάρει στα τελωνεία, θα έβγαιναν χωρίς καμία υποχρέωση καταβολής προστίμου και τους εξαπάτησαν.

Περιμένουμε να φέρουμε επενδύσεις όταν όποιος επενδύσει θα πρέπει να πληρώνει τις παλιές αμαρτίες της παλαιάς διοικήσεως; Έτσι θα μπουν λεφτά στην Ελλάδα; Φοβάμαι πολύ ότι προσπαθείτε να πλήξετε οποιαδήποτε επένδυση, ακόμα και την μοναδική την οποία εσείς φέρατε, φιλώντας κατουρημένες ποδιές τότε, στον επενδυτή τον κύριο Σαββίδη.»