Breaking News

Συνελήφθη ο οδηγός που σκόρπισε το θάνατο στο κέντρο της Στοκχόλμης (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Τουλάχιστον τέσσερα είναι τα άτομα που έχασαν τη ζωή τους και άλλα 15 τραυματίστηκαν (σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία) από την επίθεση με φορτηγό το απόγευμα της Παρασκευής πάνω σε πεζούς, στο πολυκατάστημα Åhléns στο κέντρο της Στοκχόλμης, στην Queen Street, που είναι από τους πιο εμπορικούς πεζόδρομους της πόλης.

Ο Σουηδός πρωθυπουργός Stefan Lofven δήλωσε ότι όλα τα στοιχεία δείχνουν πως πρόκειται για μια τρομοκρατική ενέργεια. Η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη, ενώ έδωσε στη δημοσιότητα και τη φωτογραφία (που ακολουθεί) ενός ανθρώπου που καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας.

Δύο ύποπτοι συνελήφθησαν το βράδυ της Παρασκευής. Ο πρώτος συνελήφθη στη Marsta, 40 χιλιόμετρα  βόρεια της Στοκχόλμης. Σύμφωνα με την αστυνομία φέρεται να είναι το πρόσωπο της φωτογραφίας και κρατείται ως ύποπτος για τη διάπραξη της εγκληματικής επίθεσης με το φορτηγό. Τοπικά μέσα μετέδωσαν ότι πρόκειται για 39χρονο Ουζμπέκο, υποστηρικτή της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.


Το δεύτερο άτομο που συνελήφθη, είχε δεσμούς με τον ύποπτο που συνελήφθη στη Marsta, ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ, επικαλούμενα αστυνομικές πηγές.

Το φορτηγό ανήκει στη σουηδική ζυθοποιία Spendrups η οποία είπε ότι εκλάπη νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της ημέρας, τη στιγμή που έκανε μια παράδοση σε ένα εστιατόριο.


Κατά τη διάρκεια της Παρασκευής το μετρό, κεντρικοί δρόμοι και διάφορες γραμμές λεωφορείων είχαν κλείσει μετά την επίθεση. Οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι ένα μεγάλος αριθμός κτιρίων, συμπεριλαμβανομένων και σχολικών κτιρίων θα διατεθούν ως προσωρινή στέγαση για εκείνους που δεν μπορούν να επιστρέψουν στο σπίτι τους λόγω διακοπής των μεταφορών. Επίσης έκαναν παράκληση να μην δημοσιοποιηθούν φωτογραφίες των θυμάτων.

Πληροφορίες: BBC.com