Breaking News

Δημοσιογράφος του Guardian χτυπήθηκε από Ρεπουμπλικανό υποψήφιο (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Επίθεση δέχτηκε ο δημοσιογράφος του Guardian, Ben Jacobs, από τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο για το Κογκρέσο της Μοντάνα, Greg Gianforte (φωτογραφία), ο οποίος ενοχλήθηκε από ερώτησή του. Ο πολιτικός τον έριξε κάτω και του έσπασε τα γυαλιά. Το περιστατικό, που σημειώθηκε παραμονές των ειδικών εκλογών για την πλήρωση μιας βουλευτικής θέσης, επιβεβαιώθηκε και από δημοσιογράφους του Fox News.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του Guardian, ο Jacobs είπε τηλεφωνικά μέσα από το ασθενοφόρο: "Με έριξε στο έδαφος. Νομίζω ότι με χτύπησε μία ή δύο φορές. Αυτό είναι το πιο περίεργο πράγμα που μου έχει συμβεί ποτέ σε ρεπορτάζ για την πολιτική."

Η δημοσιογράφος του Fox News, Alicia Acuna, ανέφερε για το περιστατικό: "Ο Gianforte άρπαξε τον Jacobs από το λαιμό με τα δύο χέρια, τον χτύπησε και τον έριξε στο έδαφος".

Όπως δημοσιεύει ο Guardian, ο Jacobs ανέφερε στη συνέχεια το συμβάν στην αστυνομία. Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Gallatin των ΗΠΑ δήλωσε την Τετάρτη το βράδυ ότι είχε ολοκληρώσει την έρευνα και ότι είχε εκδοθεί κατηγορητήριο για πλημμέλημα για τον Gianforte, ο οποίος έχει προγραμματιστεί να εμφανιστεί στο δικαστήριο από σήμερα μέχρι τις 7 Ιουνίου 2017. 

Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο στο σχετικό ρεπορτάζ του CNN Greece.