Breaking News

«Έφυγε» ο Αριστείδης Αλαφούζος: Συλλυπητήριες ανακοινώσεις από Παναθηναϊκό, Καθημερινή και ΣΚΑΪ

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή σήμερα, σε ηλικία 93 ετών, ο εφοπλιστής και εκδότης Αριστείδης Αλαφούζος. Συλλυπητήριες ανακοινώσεις εξέδωσαν η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, η Καθημερινή και ο ΣΚΑΪ.

• «Η Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του κ. Γιάννη Αλαφούζου και προσωπικά στον ίδιο, για την απώλεια του πατέρα του, Αριστείδη. Ο πατριάρχης της οικογένειας Αλαφούζου υπήρξε σημαντικός παράγοντας στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου μας, με σπουδαία διαδρομή στα τεχνικά έργα, στη ναυτιλία και στα ΜΜΕ, με το έργο του να έχει διεθνή αναγνώριση. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

• «Ο Αριστείδης Αλαφούζος έφυγε σήμερα. Ήταν ένας άνθρωπος που έγραψε την δική του ξεχωριστή ιστορία. Επιτυχημένος εργολάβος την δεκαετία του 1960, εξαιρετικά επιτυχημένος εφοπλιστής κατόπιν και έως σήμερα, έκδοτης της ιστορικής Καθημερινής στην καλύτερη της περίοδο, ο Αριστείδης Αλαφούζος άφησε πίσω του εξαιρετικά σημαντικό έργο και παρακαταθήκες.

Ως επιχειρηματίας λειτουργούσε πάντοτε σαν «πολίτης του κόσμου» και υπήρξε από τους πρώτους Έλληνες επιχειρηματίες που επισκέφθηκε την Κίνα. Άνθρωπος αυστηρός και απαιτητικός έβαζε πολύ υψηλά στάνταρντ σε κάθε του δουλειά.

Επένδυσε στην Καθημερινή από την πρώτη στιγμή θέλοντας να την καταστήσει μια σοβαρή ευρωπαϊκή εφημερίδα. Την κράτησε ανεξάρτητη μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, αγνοώντας τις ισχυρές πιέσεις που δέχθηκε.

Η οικογένεια της Καθημερινής, της ναυτιλιακής εταιρείας Κυκλάδες και του ΣΚΑΪ πενθεί σήμερα την απώλεια του Αριστείδη Αλαφούζου και γνωρίζει ότι έχει επωμισθεί, χάριν στις δικές του αρχές και άοκνες προσπάθειες, μια μεγάλη ευθύνη για το μέλλον.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στην οδό Σκουφά στο Κολωνάκι.»