Breaking News

Έτοιμο να πετάξει το μεγαλύτερο ιδιωτικό jet στον κόσμο (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Εξωτερικά μπορεί να φαίνεται ως ένα άλλο εμπορικό αεροπλάνο. Στο εσωτερικό του, όμως, υπάρχει η απόλυτη πολυτέλεια.

Πρόκειται για το Boeing 787 Dreamliner της DeerJet, το  Dream Jet όπως αποκαλείται, που μετατράπηκε σε ιδιωτικό τζετ με ευρύχωρα υπνοδωμάτια και μπάνια, τραπεζαρία, ευρύχωρο καθιστικό, κινηματογράφο, μέχρι και ξεχωριστό χώρο ανάπαυσης για τα μέλη του πληρώματος.

Προορίζεται κυρίως για επαγγελματικά ταξίδια και μπορεί να πετάξει για μέγιστη διάρκεια 17.5 ωρών σε μια περιοχή 9.800 μιλίων, χωρίς στάση.


Όπως δημοσιεύει η Daily Mail, το Dreamliner B787 Dreamjet ονομάστηκε «VVIP» καθώς είναι το μεγαλύτερο ιδιωτικό τζετ στον κόσμο, ενώ όσοι επιθυμούν να απολαύσουν τις υπηρεσίες του θα πρέπει να το νοικιάσουν ολόκληρο, μιας και δεν είναι δυνατό να κλείσουν μόνο μία θέση.

Αυτό θα κοστίσει περίπου 20.000 λίρες την ώρα, πράγμα που σημαίνει ότι μια πτήση από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη θα έχει τιμή τουλάχιστον 160.000 λίρες.


Το αξίας 230 εκατομμυρίων λιρών Dreamliner, εκτέθηκε στο αεροδρόμιο Stansted του Λονδίνου, σηματοδοτώντας την έναρξη των ταξιδιών του.


Ενώ το τυπικό Boeing 787 φέρει το μέγιστο 335 επιβάτες, η μετατροπή του στο Dreamliner της Deer Jet προσφέρει μια πολύ μεγαλύτερη αφθονία χώρου καθώς στην πράξη μόνο 40 επιβάτες θα απολαμβάνουν τις ανέσεις του.

Είναι εξοπλισμένο με εξαιρετικά μεγάλα παράθυρα για μεγαλύτερη θέα στον ουρανό, ενώ η πολυτελή καμπίνα διαθέτει 18 κρεβάτια πρώτης κατηγορίας, καθώς και ένα σαλόνι για συναντήσεις, ξεκούραση ή πάρτι. Τα μπάνια είναι εξοπλισμένα με έπιπλα από γυαλισμένο μάρμαρο, ξύλο βελανιδιάς και μια συλλογή από προϊόντα περιποίησης.


Η μετατροπή του αεροσκάφους αναπτύχθηκε από την αμερικανική εταιρεία Kestrel Aviation Management. Σχεδιάστηκε από τα Pierrejean Design Studios της Γαλλίας και εξοπλίστηκε από την εταιρεία Greenpoint Technologies των ΗΠΑ. Τυπικά παραδείγματα άμεσων δρομολογίων περιλαμβάνουν το Λονδίνο, το Πεκίνο, το Χονγκ Κονγκ, το Λος Άντζελες και τη Νέα Υόρκη, όμως η αεροπορική εταιρεία σχεδιάζει να προσθέσει επιπλέον δρομολόγια στο μέλλον.