Breaking News

Manchester: Τουλάχιστον 22 νεκροί από έκρηξη σε συναυλία (videos+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Τουλάχιστον 22 άτομα, συμπεριλαμβανομένων και παιδιών, σκοτώθηκαν και άλλα 59 τραυματίστηκαν το βράδυ της Δευτέρας σε επίθεση στο Manchester Arena, στο τέλος της συναυλίας της  Αμερικανίδας τραγουδίστριας Ariana Grande.

Σύμφωνα με το BBC, η αστυνομία είπε ότι ο δράστης, ο οποίος πέθανε στην έκρηξη, έφερε αυτοσχέδια εκρηκτική συσκευή την οποία πυροδότησε. Η επίθεση αντιμετωπίζεται από τις Αρχές της Αγγλίας ως τρομοκρατική.

«Είναι πλέον αδιαμφισβήτητο ότι ο λαός του Manchester και αυτής της χώρας έχουν πέσει θύμα μιας σκληρής τρομοκρατικής επίθεσης» είπε η Theresa May.


Η έκρηξη συνέβη λίγο μετά την αποχώρηση της Ariana Grande από την σκηνή του χωρητικότητας 21.000 θέσεων συναυλιακού χώρου.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και 60 ασθενοφόρα. Ο σταθμός του μετρό Victoria, που βρίσκεται κοντά στο συναυλιακό χώρο, έκλεισε, όπως και ο σταθμός του τραμ.

Στο βίντεο από την εκπομπή "Live U" έφηβοι περιγράφουν τις στιγμές τρόμου που ακολούθησαν, μετά την έκρηξη.


Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Euronews, το οποίο νωρίτερα έκανε λόγο για 19 νεκρούς, ωστόσο η επίσημη ενημέρωση ανέβασε τον αριθμό στους 22.