Breaking News

Προγραμματισμός εξετάσεων των Γυμνασίων για το σχολικό έτος 2016-17

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Την Τετάρτη 31 Μαΐου λήγει για τους μαθητές των Γυμνασίων της χώρας το δεύτερο τετράμηνο του σχολικού έτους 2016 - 2017. Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, από την 1η έως τις 30 Ιουνίου, η κάθε σχολική μονάδα θα έχει ολοκληρώσει:

α) την πρώτη εξεταστική περίοδο στην οποία διεξάγονται οι γραπτές ανακεφαλαιωτικές εξετάσεις στα μαθήματα της Ομάδας Α'

β) το πρόγραμμα υποστηρικτικής διδασκαλίας για τους μαθητές που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις προαγωγής ή απόλυσης και παραπέμπονται σε επαναληπτική εξέταση

γ) τη δεύτερη εξεταστική περίοδο στην οποία διεξάγονται επαναληπτικές ανακεφαλαιωτικές εξετάσεις σε όσα μαθήματα παραπέμφθηκαν μαθητές σε επαναληπτική εξέταση.

Το πρόγραμμα των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων των μαθημάτων ορίζεται από τον Σύλλογο Διδασκόντων και ανακοινώνεται από τον Διευθυντή του Γυμνασίου στους μαθητές, τρεις (3) τουλάχιστον ημέρες πριν από τη λήξη των μαθημάτων.

Στην εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας επισημαίνεται ότι σε ό,τι αφορά τους ελέγχους προόδου του δευτέρου τετραμήνου, αυτοί μπορούν να επιδίδονται στους κηδεμόνες των μαθητών κατά το διάστημα από 31 Μαΐου έως 12 Ιουνίου 2017, σε ημερομηνία που θα κρίνει κάθε σχολική μονάδα. Επίσης, τα αποτελέσματα της πρώτης εξεταστικής περιόδου πρέπει να έχουν εκδοθεί το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017.

Μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων της πρώτης εξεταστικής περιόδου ανακοινώνεται και το πρόγραμμα υποστηρικτικής διδασκαλίας για τους μαθητές/τριες που παραπέμπονται σε επαναληπτική εξέταση, καθώς και το πρόγραμμα της δεύτερης εξεταστικής περιόδου. 

Η δεύτερη εξεταστική περίοδος αρχίζει τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017 και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017, ημερομηνία κατά την οποία πρέπει να έχουν εκδοθεί και τα αποτελέσματα της εν λόγω εξεταστικής περιόδου, ώστε να υπάρχει το προβλεπόμενο περιθώριο των δύο εργάσιμων ημερών για αιτήσεις αναβαθμολόγησης.