Breaking News

Θήλασε μέσα στη Βουλή της Αυστραλίας η γερουσιαστής Larissa Waters (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η αυστραλιανή γερουσιαστής Larissa Waters έγινε η πρώτη πολιτικός που θήλασε το μωρό της μέσα στο κοινοβούλιο του έθνους.

Όπως δημοσιεύει το σάιτ του BBC, η κ. Waters, από το αριστερό κόμμα των Πρασίνων,  είχε μαζί της την 2 μηνών κόρη της Alia Joy, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας την Τρίτη.

Πέρυσι η Βουλή των Αντιπροσώπων, ακολουθώντας το παράδειγμα της Γερουσίας, επέτρεψε το θηλασμό, ωστόσο καμία γυναίκα βουλευτής δεν το είχε κάνει, μέχρι και την Τρίτη.

Η Larissa Waters έγραψε στο Facebook: «Χρειαζόμαστε περισσότερες γυναίκες και γονείς στο Κοινοβούλιο. Χρειαζόμαστε φιλικότερους και ευέλικτους χώρους εργασίας για την οικογένεια  και προσιτή παιδική φροντίδα για όλους».


Από την πλευρά της η γερουσιαστής Katy Gallagher δήλωσε στο Sky News της Αυστραλίας: «Οι γυναίκες το κάνουν σε κοινοβούλια σε όλο τον κόσμο. Οι γυναίκες θα συνεχίσουν να έχουν μωρά. Αν θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους και να εργάζονται και να φροντίζουν το μωρό τους, θα πρέπει να κάνουμε κάτι γι' αυτό».

Σύμφωνα με το BBC, μέχρι το περασμένο έτος οι βουλευτές στη Βουλή των Αντιπροσώπων μπορούσαν να έχουν τα μωρά τους μόνο σε κοινοβουλευτικά γραφεία ή σε κοινόχρηστους χώρους. Όμως, στη Γερουσία ο θηλασμός επιτρέπεται από το 2003.