Breaking News

Αποσύρεται ο πολυβραβευμένος ηθοποιός Daniel Day-Lewis

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο 3 φορές βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Daniel Day-Lewis, ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την ηθοποιία.

Εκπρόσωπος του 60χρονου ηθοποιού δήλωσε, σύμφωνα με το BBC, ότι δεν θα εργάζεται πλέον ως ηθοποιός. Τόνισε, επίσης, ότι ο Daniel Day-Lewis "είναι εξαιρετικά ευγνώμων προς όλους τους συνεργάτες και το κοινό του" και πρόσθεσε "Αυτή είναι μια ιδιωτική απόφαση και ούτε αυτός ούτε οι εκπρόσωποί του δεν θα κάνουν περαιτέρω σχόλια σε αυτό το θέμα".

Ο Day-Lewis, που κατέχει βρετανική και ιρλανδική ιθαγένεια, κέρδισε τρία βραβεία Όσκαρ για τους ρόλους του στις ταινίες: "Το αριστερό μου πόδι - My Left Foot: The Story of Christy Brown" (1989) , "Θα χυθεί αίμα - There Will Be Blood" (2007) και "Lincoln" (2012).

Το ντεμπούτο του το έκανε στην ταινία "Καταραμένη Κυριακή - Sunday Bloody Sunday" (1971). Μεταξύ άλλων, πρωταγωνίστησε στις ταινίες: "Ο τελευταίος των Μοϊκανών - The Last of the Mohicans" (1992), "Εις το όνομα του πατρός - In the Name of the Father" (1993), "The Boxer" (1997), "Οι συμμορίες της Νέας Υόρκης - Gangs of New York" (2002) του Martin Scorsese κ.α.

Για τελευταία φορά θα τον δούμε να πρωταγωνιστεί στην ταινία "Phantom Thread" του Paul Thomas Anderson, που θα κάνει πρώτη πρεμιέρα στην Αγγλία, στις 2 Φεβρουαρίου του 2018.