Breaking News

Εικόνες θλίψης και καταστροφής στη Λέσβο (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ενώ  η μετασεισμική ακολουθία, μετά τα 6.1 Ρίχτερ, προβληματίζει τους επιστήμονες, η κάμερα καταγράφει εικόνες καταστροφής και συντρίμμια στο νησί του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Η κάμερα του Euronews με τον απεσταλμένο Μιχάλη Αραμπατζόγλου κατέγραψε χθες το βράδυ πλάνα στο χωριό Βρίσα, κοντά στο Πλωμάρι της Λέσβου, όπου μια γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή από τα χαλάσματα του σπιτιού της.

Σπίτια κομμένα στα δύο, περιουσίες κατεστραμμένες και η απόλυτη ανθρώπινη απόγνωση για όσα φέρνει η επόμενη ημέρα στο νησί. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τοπικών αρχών «εννιά στα δέκα σπίτια του χωριού είτε έχουν γκρεμιστεί είτε έχουν υποστεί μεγάλες ζημίες».

Δείτε μαρτυρίες κατοίκων στο βίντεο από την αποστολή του Euronews.



Ρεπορτάζ από το χωριό Βρίσα μετέδωσε σήμερα και η εκπομπή "Τώρα" του ΣΚΑΪ. Το φως της ημέρας δείχνει τη μεγάλη καταστροφή, με τα μπάζα από τα σπίτια να έχουν "εξαφανίσει" τους δρόμους του χωριού.

Οι Αρχές έχουν δώσει οδηγίες στους κατοίκους να μην πλησιάζουν τα σπίτια τους. Ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί που πήγαν στα σπίτια τους για να δουν σε τι κατάσταση βρίσκονται και να πάρουν πολύτιμα υπάρχοντά τους.

Σύμφωνα με τον ρεπόρτερ, στο υπόλοιπο νησί δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, εκτός από κάποιες ρωγμές σε παλιά σπίτια στο Πλωμάρι, ενώ το οδικό δίκτυο λειτουργεί κανονικά.

Δείτε το ρεπορτάζ από την εκπομπή του ΣΚΑΪ.