Breaking News

Grenfell Tower, Λονδίνο: 30 πλέον τα θύματα της πυρκαγιάς - Φόβοι για δραματική αύξηση των νεκρών (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στους 30 έφτασαν οι νεκροί από την τεράστια πυρκαγιά που έπληξε, κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τρίτης, τον πύργο 24 ορόφων στο δυτικό Λονδίνο, ενώ, μεταξύ των τραυματιών, 12 άνθρωποι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της αστυνομίας το μεσημέρι της Παρασκευής.

Όπως δημοσιεύει το BBC, τα σωστικά συνεργεία και οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για τρίτη μέρα ψάχνουν για αγνοούμενους στον ολοκληρωτικά καμένο Grenfell Tower, στην περιοχή του βόρειου Kensington, ωστόσο δεν υπάρχουν πλέον  ελπίδες για επιζώντες. Εκφράζονται, μάλιστα, φόβοι ότι οι νεκροί θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τους 60.


Νωρίτερα ο διοικητής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου, Stuart Cundy, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά "Δυστυχώς δεν θα μπορέσουμε να τους εντοπίσουμε όλους". Ερωτηθείς για τον αριθμό των νεκρών (όταν οι επιβεβαιωμένοι νεκροί ήταν 17) είπε ότι ελπίζει πως δεν θα... τριπλασιαστεί.

Η Theresa May δήλωσε την Πέμπτη ότι τα θύματα «αξίζουν απαντήσεις», ενώ η αστυνομία ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει ποινική έρευνα για τα αίτια της φωτιάς.