Breaking News

Καταργούνται από σήμερα τα τέλη περιαγωγής

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η κατάργηση των χρεώσεων περιαγωγής από σήμερα Πέμπτη 15 Ιουνίου, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εντάσσεται στο σχέδιο της Κομισιόν για την υλοποίηση της ενιαίας ψηφιακής αγοράς. 

Όπως ο Αμερικανός πολίτης αξιοποιεί το κινητό τηλέφωνό του κατά μήκος όλης της χώρας με την ίδια χρέωση, έτσι επιδιώκεται να συμβεί και με τον Ευρωπαίο πολίτη.

Oι χρήστες κινητού, ανεξαρτήτως της χώρας εντός της Ε.Ε. και των χωρών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ε. και Νορβηγία, Ισλανδία, Λιχτενστάιν), χρεώνονται όπως όταν αυτοί βρίσκονται στο σπίτι τους, στην πόλη τους ή στη χώρα γέννησής τους. Στον κανόνα αυτό θα υπάρξουν μόνον ορισμένες εξαιρέσεις, που σύμφωνα με την Κομισιόν δεν θα αντιστοιχεί σε περισσότερο από 1% των ταξιδιωτών εντός της Ε.Ε.

Πολλοί, ωστόσο, είναι εκείνοι που θεωρούν ότι η εξάλειψη των χρεώσεων περιαγωγής οδηγεί σε αύξηση των εθνικών χρεώσεων. Έτσι καλύπτεται το επιπλέον κόστος που απαιτείται από τα δίκτυα για να καλύπτουν τις ανάγκες των ταξιδιωτών. Η Κομισιόν, ωστόσο, θεωρεί ότι η κατάργηση των χρεώσεων περιαγωγής δεν θα οδηγήσει σε αύξηση των εθνικών χρεώσεων και ότι ο ανταγωνισμός θα λειτουργήσει, όπως λειτούργησε τα τελευταία 10 χρόνια.

Πηγή: Καθημερινή