Breaking News

Το πρώτο αεροπλάνο στον κόσμο με hi-tech οροφή (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το πρώτο αεροπλάνο στον κόσμο που θα έχει εικονικό ουρανό παρουσιάστηκε από την Airbus. Η γαλλική βιομηχανία κατασκευής αεροσκαφών συνεργάστηκε με τον Ιταλό Horacio Pagani - κατασκευαστή του Zonda hypercar - για τη δημιουργία ενός νέου ιδιωτικού αεροσκάφους.

Το ACJ319neo "Infinito", που αναμένεται να κοστίσει πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια, διαθέτει υψηλή τεχνολογία που προβάλλει ζωντανά πλάνα του εξωτερικού χώρου η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τη ροή άλλων εικόνων, συμπεριλαμβανομένων διαδραστικών χαρτών.


Η Airbus, η οποία παρουσίασε πρόσφατα τον καινοτόμο σχεδιασμό στην Ευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη και Έκθεση Επιχειρηματικής Αεροπορίας στη Γενεύη, λέει ότι η οροφή έχει ως στόχο να εμπνεύσει ένα αίσθημα «ευελιξίας και χώρου».


Η οροφή μπορεί να μετατραπεί σε έναν έναστρο νυχτερινό ουρανό με το πάτημα ενός κουμπιού ή... σε μια ηλιόλουστη μέρα.

Παράλληλα, οι χώροι του πολυτελές αεροπλάνου χωρίζονται από διαφανή διαχωριστικά που μπορούν να γίνουν αδιαφανή με το πάτημα ενός κουμπιού.


Το ACJ319neo έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει άνετα έως οκτώ επιβάτες, πετώντας μέχρι 7.800 μίλια ή 15 ώρες χωρίς στάση.


«Με τη συνεργασία των καλύτερων κόσμων, των supercar και των επιχειρηματικών αεροσκαφών, μπορούμε να προσφέρουμε έναν κομψό και απρόσκοπτο σύνδεσμο για τους πελάτες και των δύο, παρουσιάζοντας μια νέα προσέγγιση στον σχεδιασμό καμπίνας και ικανοποιώντας τα πιο απαιτητικά πρότυπα» δήλωσε για το νέο αεροσκάφος ο διευθύνων σύμβουλος της Airbus, Benoit Defforge, ωστόσο δεν αποκάλυψε πότε θα ξεκινήσει η κατασκευή του.



Πηγή: Daily Mail