Breaking News

Τσίπρας: «Tέλος των μνημονίων το 2018» - Μητσοτάκης: «Έχει υποχρέωση να απολογηθεί στη Βουλή» (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Με διάγγελμά του το απόγευμα της Παρασκευής από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμφωνία στο Eurogroup.

«Αισθανόμαστε δικαιωμένοι γιατί πράξαμε ορθά που δεν πήραμε ό,τι μας έδιναν τρεις βδομάδες πριν. Αναλάβαμε το ρίσκο, κινητοποιήσαμε τις συμμαχίες μας αλλά και τη κοινή λογική στην Ευρώπη και πήραμε τελικά αυτό που ζητούσαμε, μια συμφωνία διεξόδου. Πήραμε σαφείς δεσμεύσεις για τα αναγκαία μέτρα ελάφρυνσης του χρέους που θα το καταστήσουν βιώσιμο. Η πιο σημαντική δέσμευση, όμως,  βρίσκεται στην τελευταία παράγραφο της απόφασης και αφορά τη δέσμευση για το οριστικό τέλος των μνημονίων τον Αύγουστο του 2018» είπε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός.

Και πρόσθεσε: «Μετά τη χθεσινή εξέλιξη, ανοίγεται μπροστά μας ένας καθαρός δρόμος διεξόδου. Έχω πλήρη επίγνωση των δυσκολιών και των θυσιών του ελληνικού λαού όλα αυτά τα χρόνια. Είναι, όμως, άλλο να υπομένεις χωρίς αχτίδα φωτός και άλλο να βλέπεις μπροστά σου το δρόμο της εξόδου».


Καλεσμένος στο δελτίο του Alpha ήταν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος μίλησε για τη συμφωνία και σχολίασε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού. 

«Ο κ. Τσίπρας είχε βάλει τον πήχη πολύ ψηλά για τη συμφωνία αυτή και δυστυχώς για τη χώρα πέρασε από κάτω. Δυστυχώς η λύση για το χρέος μετατέθηκε στο τέλος του προγράμματος και δεv φαίνεται στον ορίζοντα ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Και όλα αυτά συνοδεύονται από ένα πολύ σκληρό πακέτο μέτρων για όλους τους Έλληνες με πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ, για μετά το τέλος του προγράμματος. Ο κ. Τσίπρας δεν έχει κανέναν απολύτως λόγο να πανηγυρίζει. Θα του συνιστούσα να είναι πιο προσεκτικός στις δηλώσεις του και βέβαια έχει υποχρέωση, όπως του ζήτησα σήμερα εγγράφως, να έρθει άμεσα στη Βουλή των Ελλήνων να ενημερώσει τη Βουλή και τον ελληνικό λαό για το τι πέτυχε, να κάνουμε ένα συνολικό απολογισμό των τελευταίων δυο χρόνων» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, 

Δείτε στο βίντεο ολόκληρη τη συνέντευξη.