Breaking News

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20: «Χρυσός» ο Τεντόγλου, «χάλκινος» ο Μουζενίδης (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου ανέβηκε την Παρασκευή ο Μίλτος Τεντόγλου, ο οποίος ήταν μακράν ο καλύτερος από τους μετέχοντες και έφτασε στη νίκη, στον τελικό του μήκους, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20 που διεξάγεται στο Γκροσέτο της Ιταλίας, με άλμα στα 8,07 μ..

Όπως δημοσιεύει η ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ, ο 19χρονος άλτης του Γιώργου Πομάσκι "προσγειώθηκε" δύο φορές στα 8,07 μ. στο πρώτο και δεύτερο άλμα του, ήταν άκυρος στο τρίτο και το πέμπτο και πέτυχε 7,91 μ. στο τέταρτο, ενώ στο έκτο και τελευταίο σημείωσε 7,78 μέτρα.

Ο Τεντόγλου κατέκτησε το 24 ελληνικό μετάλλιο στην ιστορία του θεσμού και το έκτο χρυσό. Παράλληλα ο νεαρός έκλεισε τον κύκλο του στην κατηγορία των εφήβων με ένα χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και ένα χάλκινο σε Παγκόσμιο, από πέρυσι στο Μπίντγκοζ.


Νωρίτερα, το πρώτο της μετάλλιο πανηγύρισε η ελληνική αποστολή χάρη στην μαχητικότητα και την ικανότητα του Οδυσσέα Μουζενίδη.

Ο 18χρονος αθλητής από τα Μουδανιά Χαλκιδικής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό της σφαιροβολίας με καλύτερη προσπάθεια στα 20,67 μ., από την τέταρτη του βολή, επίδοση που είναι και νέο πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων.