Breaking News

25 Ιουλίου 1983: Σαν σήμερα το περίφημο Πάρτυ στη Βουλιαγμένη (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Σημείο αναφοράς του Λουκιανού Κηλαηδόνη, που έφυγε από τη ζωή τον Φεβρουάριο του 2017, αποτελεί η πρώτη μεγάλης κλίμακας συναυλία του, το περίφημο Πάρτυ στη Βουλιαγμένη, που έγινε σαν σήμερα στις 25 Ιουλίου του 1983 και συγκέντρωσε πάνω από 50.000 άτομα (άλλες εκτιμήσεις ανεβάζουν τον αριθμό σε περισσότερους από 70.000 ανθρώπους).

Τα περίπου 25.000 εισιτήρια, που κόστιζαν 300 δραχμές το καθένα, είχαν εξαντληθεί. Ωστόσο πολλοί ήταν εκείνοι που κατάφεραν να παρευρεθούν χωρίς εισιτήριο, με κάποιους να καταφθάνουν κολυμπώντας.

Στο πάρτυ αυτό εμφανίστηκαν ο Διονύσης Σαββόπουλος, η Μαργαρίτα Ζορμπαλά, ο Βαγγέλης Γερμανός, ο Γιώργος Νταλάρας, η Αφροδίτη Μάνου και η Μαντώ, οι οποίοι τραγούδησαν στην πλωτή εξέδρα, που βρισκόταν περίπου στα 15 μέτρα μέσα στη θάλασσα. 

Σε μια εποχή που ο όρος beach party δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστός, αυτό το πάρτυ κατάφερε να δημιουργήσει το αδιαχώρητο σε όλη την παραλιακή λεωφόρο, από τη Βουλιαγμένη μέχρι τη Λεωφόρο Συγγρού. 

Από πολλούς το Πάρτυ στη Βουλιαγμένη θεωρήθηκε το ελληνικό Woodstock και ο Λουκιανός Κηλαηδόνης με αυτήν την εκδήλωση ήταν ο πρώτος καλλιτέχνης που έβγαλε τις συναυλίες από τα γήπεδα και τα θέατρα, σε φυσικούς χώρους.

Δείτε το βίντεο.