Breaking News

Gaztelugatxe: Αυτό είναι το Dragonstone της σειράς «Game of Thrones» (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πρόκειται για μια εκπληκτική τοποθεσία της πραγματικής ζωής, που χαρακτηρίζεται από την εμφάνισή της στη σειρά του HBO "Game of Thrones" ως το μυστικιστικό νησί Dragonstone.

Και ενώ το Gaztelugatxe, μια νησίδα στη χώρα των Βάσκων της Ισπανίας, μπορεί να μην έχει ένα γιγαντιαίο κάστρο ή δράκους στην πραγματικότητα, οι οπαδοί της σειράς συρρέουν από όλο τον κόσμο.

Το κάστρο Dragonstone ορίζει τη σκηνή του πρώτου επεισοδίου της έβδομης σειράς "Game of Thrones" και είναι η θέση από την οποία η αγαπημένη χαρακτήρας Daenerys Targaryen σχεδίαζε τον πόλεμο εναντίον των εχθρών της.


Το πραγματικό νησί Gaztelugatxe είναι ουσιαστικά μια μικρή εκκλησία που ονομάζεται San Juan de Gaztelugatxe, όπου μπορείτε να... χτυπήσετε το κουδούνι τρεις φορές και να κάνετε μια ευχή.

Η εκκλησία πιστεύεται ότι χτίστηκε αρχικά πριν από χίλια χρόνια και έχει ιστορική σημασία για τους Ισπανούς και τους Βάσκους, μετά από χρόνια πολέμων και μάχες.


Οι τουριστικές επιχειρήσεις εκμεταλλεύτηκαν αυτήν την επιχειρηματική ευκαιρία, δημιουργώντας πακέτα τα οποία είναι προσαρμοσμένα για τους οπαδούς του Game of Thrones.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το 2016 περισσότεροι από 10,6 εκατομμύρια ξένοι τουρίστες επισκέφτηκαν την Ανδαλουσία, μια αύξηση άνω των δύο εκατομμυρίων σε σύγκριση με τον αριθμό των ξένων τουριστών που την επισκέφθηκαν το 2014.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο του Insider.







Πληροφορίες - φωτογραφίες: Daily Mail