Breaking News

Φονικός σεισμός 7 Ρίχτερ έπληξε την Κίνα (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Φονικός σεισμός μεγέθους 7,0 Ρίχτερ έπληξε τη νοτιοδυτική Κίνα και το αραιοκατοικημένο βόρειο τμήμα της επαρχίας Sichuan, με εστιακό βάθος 10 χλμ σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τη Daily Mail, που επικαλείται το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, τουλάχιστον 19 άτομα έχασαν τη ζωή τους - ανάμεσά τους 6 τουρίστες - και 247 τραυματίστηκαν, ενώ υπάρχουν φόβοι για αύξηση των θυμάτων. Μεταξύ των τραυματιών, οι 40 φέρονται να είναι σε σοβαρή κατάσταση.


Ο σεισμός σημειώθηκε περίπου στις 21:20 το βράδυ της Τρίτης (ξημερώματα Τετάρτης, ώρας Ελλάδας) περίπου 300 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Chengdu της επαρχίας Sichuan και 200 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Guangyuan.  Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στο Chengdu και στο Xian, σχεδόν 700 χλμ μακριά.

Το επίκεντρο ήταν επίσης κοντά στο Jiuzhaigou, που είναι ένα από τα πιο διάσημα φυσικά καταφύγια της Κίνας και ένα χώρος παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco.

Ο Gwendolyn Pang του Ερυθρού Σταυρού της Κίνας δήλωσε ότι θα χρειαστεί χρόνος για να επιβεβαιωθεί η πραγματική έκταση των ζημιών και ο αριθμός των θυμάτων.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua μετέδωσε ότι 31.500 τουρίστες απομακρύνθηκαν από τη ζώνη του σεισμού.

Ένας δεύτερος σεισμός μεγέθους 6.6 Ρίχτερ έπληξε το πρωί της Τετάρτης την περιοχή του Xinjiang, πάνω από 2.000 χιλιόμετρα μακριά από τον πρώτο σεισμό, χωρίς να υπάρχουν αναφορές για θύματα.