Breaking News

Λονδίνο 2017: Εκτός τελικού η Παπαχρήστου - Προκρίθηκε με μία προσπάθεια η Στεφανίδη (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Δεν τα κατάφερε σήμερα η Βούλα Παπαχρήστου, που ήταν η μοναδική ελληνική συμμετοχή της δεύτερης ημέρας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Λονδίνο. Η πρωταθλήτρια του τριπλούν δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα κι έτσι δεν μπόρεσε να βρει το άλμα, που θα την έστελνε στον τελικό.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ, η "χάλκινη" του χειμώνα στο Βελιγράδι σημείωσε 13,75 (0,5) στο τρίτο της άλμα και κατέλαβε την 20η θέση στο σύνολο των δύο γκρουπ, ενώ η 12η συμπληρώθηκε με άλμα στα 14,07 μ., επίδοση μέσα στις δυνατότητες της.

Η Παπαχρήστου, που είχε ακόμη άλμα στα 13,40 μ. και μία άκυρη προσπάθεια, έχασε έτσι την ευκαιρία να προκριθεί για πρώτη φορά σε τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, καθώς ούτε το 2011 είχε καταφέρει να βρεθεί στις 12 καλύτερες.

Σε αντίθεση με την Παπαχρήστου, χθες, Παρασκευή, η Κατερίνα Στεφανίδη χρειάστηκε να περιμένει δύο ώρες προκειμένου να κάτσει απέναντι από τον πήχη και να έχει την πιο... σύντομη παρουσία της σε αγώνα.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια επέλεξε να κάνει το πρώτο της άλμα, στον προκριματικό του επί κοντώ, στα 4,60 μ., όσο και το απευθείας όριο για τον τελικό και δικαιώθηκε, αφού η μία και μοναδική της προσπάθεια ήταν πραγματικά εντυπωσιακή και έδειξε για μια ακόμη φορά πως είναι σε εξαιρετική κατάσταση και φυσικά το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στον τελικό της Κυριακής. 

Η χρυσή ολυμπιονίκης του Ρίο ταξίδεψε στο Λονδίνο με 4,85 μ., που είναι η κορυφαία επίδοση και θα διεκδικήσει το έβδομο μετάλλιο της, σε διάστημα τεσσάρων ετών και το μοναδικό, που λείπει από τη συλλογή της.