Breaking News

Τραυματίες και αγνοούμενοι από σύγκρουση αντιτορπιλικού των ΗΠΑ με δεξαμενόπλοιο (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το αντιτορπιλικό USS John S McCain, που κατευθυνόταν ανατολικά της Σιγκαπούρης και ετοιμαζόταν να σταματήσει στο λιμάνι, συγκρούστηκε με δεξαμενόπλοιο που έφερε σημαία της Λιβερίας.

Το σάιτ του BBC, που επικαλείται το Πολεμικό Ναυτικό, κάνει λόγο για 5 τραυματίες επιβαίνοντες και 10 αγνοούμενους, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη εκτεταμένη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Το ατύχημα έγινε ανατολικά από το στενό της Σιγκαπούρης, στις 05:24 (τοπική ώρα), τη Δευτέρα.


Σύμφωνα με δήλωση του Αμερικανικού 7ου Στόλου, το αντιτορπιλικό έφτασε πλέον στη ναυτική βάση Changi της Σιγκαπούρης.

Αξιωματικός του Στόλου είπε: "Σημαντικές ζημιές στα ύφαλα του σκάφους οδήγησαν σε πλημμύρες σε κοντινά τμήματα, συμπεριλαμβανομένων των καμπινών του πληρώματος, των μηχανών και των θαλάμων επικοινωνίας. Οι προσπάθειες του πληρώματος να ελέγξουν τις ζημιές σταμάτησαν τις περαιτέρω πλημμύρες."

Το δεξαμενόπλοιο με το οποίο συγκρούστηκε, το Alnic MC, υπέστη βλάβη σε δεξαμενή κοντά στο μπροστινό μέρος του πλοίου, αλλά κανένα μέλος του πληρώματος δεν τραυματίστηκε και δεν υπήρξαν πετρελαιοκηλίδες.

Το πλοίο μετέφερε σχεδόν 12.000 τόνους πετρελαίου από την Ταϊβάν στη Σιγκαπούρη, σύμφωνα με το Reuters.


Είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει σύγκρουση πλοίου των ΗΠΑ, το φετινό καλοκαίρι. Τον Ιούνιο το αντιτορπιλικό USS Fitzgerald συγκρούστηκε με το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων ACX Crystal, με σημαία Φιλιππίνων, στα ανοικτά των ακτών της Ιαπωνίας, περίπου 56 ναυτικά μίλια (104 χλμ.) νοτιοδυτικά της πόλης Yokosuka.



Πηγή: BBC