Breaking News

Περίπου 800 χιλιάδες «Dreamers» κινδυνεύουν με απέλαση από τις ΗΠΑ (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η κυβέρνηση του Donald Trump αναμένεται να ανακοινώσει ότι θα τερματίσει την προστασία για τους νέους μετανάστες που εισήχθησαν παράνομα στη χώρα ως παιδιά.

Σύμφωνα με την Telegraph, η ανακοίνωση καθυστέρησε το προηγούμενο διάστημα προκειμένου να δοθεί χρόνος στο Κογκρέσο να αποφασίσει εάν θέλει πραγματικά να αντιμετωπίσει τη DACA, η οποία είναι μια πολιτική δράση που δημιούργησε  το 2012 ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, που προστατεύει από την απέλαση περίπου 800.000 νέους, συχνά αποκαλούμενους Dreamers, - που μετανάστευσαν παράτυπα ως παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τους γονείς τους - και τους επιτρέπει να λάβουν άδειες παραμονής και να εργάζονται νόμιμα.

Αυτοί οι 800.000 μετανάστες - που κινδυνεύουν με απέλαση από την επικείμενη ανάκληση του μέτρου προστασίας από τον Trump - ανανέωσαν τις άδειες εργασίας τους για δύο χρόνια, στο πλαίσιο της DACA. Προηγουμένως τους έγινε έλεγχος προκειμένου να πιστοποιηθεί ότι δεν είχαν καταδικαστεί για σοβαρά εγκλήματα.

Οι Dreamers είναι ένα κλάσμα των εκτιμώμενων 11 εκατομμυρίων λαθρομεταναστών στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι περισσότεροι ισπανόφωνοι, επισημαίνει η Telegraph. Ο Trump, ως υποψήφιος, είχε υποσχεθεί να τους  απελάσει όλους, αλλά πολλοί Αμερικανοί συσπειρώθηκαν για να υποστηρίξουν τους Dreamers, που έχουν περάσει μεγάλα διαστήματα της ζωής τους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Euronews.