Breaking News

Εκτοξεύτηκε η ζήτηση από ξένους για εξοχικές κατοικίες στην Ελλάδα

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η άνοδος του τουρισμού και η ανάδειξη ορισμένων προορισμών, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη σε διεθνές επίπεδο, έχουν ενισχύσει σημαντικά τη ζήτηση, με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζονται οι αγορές εξοχικών κατοικιών από ξένους.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Νίκου Ρουσάνογλου στην «Καθημερινή», ήδη κατά το φετινό πρώτο εξάμηνο καταγράφεται αύξηση της εισροής κεφαλαίων από το εξωτερικό για την απόκτηση ακινήτων στην Ελλάδα κατά 63,5% σε ετήσια βάση, τη στιγμή που συνολικά το 2016 είχαν τοποθετηθεί 270 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο της τάξεως του 45,3%.

Ένας ακόμα παράγοντας που αυξάνει τις επενδύσεις στην αγορά εξοχικής κατοικίας είναι η σημαντική μείωση των τιμών 50% κατά μέσον όρο, σε σχέση με τις αξίες που ίσχυαν πριν από την έλευση της οικονομικής κρίσης. 

Αντιλαμβανόμενοι ότι το «παράθυρο» της επενδυτικής ευκαιρίας ενδεχομένως και να κλείσει τους επόμενους μήνες - ήδη, άλλωστε, καταγράφονται περιπτώσεις αυξημένων ζητούμενων τιμών από ορισμένους ιδιοκτήτες - αρκετοί ξένοι, επώνυμοι και μη, επιχειρούν να ολοκληρώσουν από φέτος τις κινήσεις τους. 

Όπως αναφέρει στην «Καθημερινή» η κ. Φραντζέσκα Καλαμαρά, επικεφαλής του μεσιτικού γραφείου Franceska Properties, που δραστηριοποιείται στην αγορά της Μυκόνου, «οι αγοραστές από το εξωτερικό κινούνται για μεγάλα και πολυτελή ακίνητα, από 400 τ.μ. και άνω, και σε πολύ καλές τοποθεσίες, όσο το δυνατόν πιο κοντά στη θάλασσα. Πρόκειται κυρίως για ανθρώπους από την Αίγυπτο, τον Λίβανο, το Ισραήλ, αλλά και τις ΗΠΑ, ενώ εσχάτως παρατηρείται και μεγάλη κινητικότητα από Κύπριους αγοραστές». 

Πηγή: Καθημερινή