Breaking News

Έσωσε τη ζωή της συζύγου του o 32χρονος ορειβάτης που σκοτώθηκε στον El Capitan (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
O 32χρονος ορειβάτης, που σκοτώθηκε την περασμένη Τετάρτη στον κάθετο μονολιθικό βράχο El Capitan, που βρίσκεται στο Εθνικό πάρκο Yosemite, στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, έσωσε τη ζωή της συζύγου του, λέει η θεία του.

Ο λόγος για τον Andrew Foster από το Κάρντιφ, ο οποίος αντιλήφθηκε τι συνέβαινε και προσπάθησε να προφυλάξει την 28χρονη σύζυγό του Lucy, όταν έπεσε ένας μεγάλος γρανίτης - με εμβαδό περίπου 40 x 20 μέτρα - από ύψος σχεδόν 200 μέτρων.

Η Lucy τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύεται, ωστόσο η ενέργεια του Andrew να την προστατέψει της έσωσε τη ζωή.


Σύμφωνα με το σάιτ του BBC, η θεία του Gillian Stephens δήλωσε στην εφημερίδα Times: «Η Lucy είπε ότι ο Andrew έσωσε τη ζωή της, μόλις κατάλαβε τι θα συμβεί». Πρόσθεσε, επίσης, ότι οι γονείς του Julie και Dave, από το Cheltenham, του Gloucestershire, ταξίδεψαν στην Αμερική για να πάρουν το άψυχο σώμα του γιου τους.

«Είναι απογοητευμένοι, δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο αναστατωμένοι είναι. Είναι απολύτως αφοσιωμένοι στα παιδιά τους» τόνισε.

Αποκάλυψε μάλιστα στην εφημερίδα ότι η 57χρονη αδερφή της Julie Foster είχε διαγνωστεί στο παρελθόν με καρκίνο του μαστού. Την περασμένη εβδομάδα πήρε χαρούμενη στα χέρια της τις νέες εξετάσεις, που ήταν καθαρές. Μάλιστα, η ίδια είχε πάει νωρίτερα στο αεροδρόμιο Heathrow για να αποχαιρετήσει το ζευγάρι, που γιόρταζε την πρώτη επέτειο του γάμου τους.

«Ήταν τόσο αφοσιωμένοι μεταξύ τους. Ήταν πραγματικά μια ιστορία αγάπης» είπε χαρακτηριστικά η Gillian Stephens.


Να σημειωθεί ότι ο γρανιτένιος μονόλιθος El Capitan είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο και εκτείνεται περίπου 900 μέτρα από τη βάση προς την κορυφή, κατά μήκος της ψηλότερης όψης του, ενώ θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τους αναρριχητές.

Το βίντεο δείχνει πλάνα από τη στιγμή της πτώσης του μεγάλου γρανίτη στο El Capitan.