Breaking News

Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή η Γκιζέλα Ντάλι (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η γοητευτική ηθοποιός Γκιζέλα Ντάλι άφησε την τελευταία της πνοή στη Νάξο, σαν σήμερα στις 10 Σεπτεμβρίου 2010.

Η Γκιζέλα Ντάλι - η Αδαμαντία Μαυροειδή, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα - γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23 Αυγούστου του 1937. Σπούδασε χορό στη σχολή Ανωμερίτη και υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Σχολείου.

Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1960 στην κωμωδία «Pαντεβού στη Βενετία» του μετέπειτα συζύγου της Ντίμη Δαδήρα. Στη συνέχεια διακρίθηκε, κυρίως, για τις συμμετοχές της σε εpωτικές ταινίες («Aμαpτωλές», «Μιρέλα, η σάpκα της ηδovήs» κ.α.) και αναδείχθηκε σε σύμβολο του σeξ τις δεκαετίες του ‘60 και του ‘70.

Ο φακός αποτύπωσε το τέλειο σώμα της σε πολλές απoκαλυπτικές σκηvές που έκοβαν την αvάσα στον ανδρικό πληθυσμό της εποχής. Στο θέατρο εμφανίστηκε, κυρίως, σε παραστάσεις επιθεώρησης.


Μετά το χωρισμό της με τον σκηνοθέτη Ντίμη Δαδήρα, εγκατέλειψε τη showbiz κι εγκαταστάθηκε στη Νάξο, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Το 2004 εμφανίστηκε για τελευταία φορά στη μεγάλη οθόνη, παίζοντας ένα χαρακτηριστικό ρόλο στην ταινία του Γιώργου Πανουσόπουλου «Tεστoστερόvη».

Η Γκιζέλα Ντάλι πέθανε στη Νάξο στις 10 Σεπτεμβρίου 2010, σε ηλικία 73 ετών. Απεβίωσε από καρκίνο, με τον οποίο διαγνώστηκε το 2010.

Πληροφορίες από: SanSimera.gr

Δείτε στο βίντεο αποσπάσματα από 6 ταινίες της, από τις 41 συνολικά που έχει εμφανιστεί:

• Ραντεβού στη Βενετία (1960)
• Aμαpτωλές (1962)
• Η Ελληνίδα και ο έpωτας (1962)
• Όταν η μοίρα προστάζει (1964)
• Έpωτας δίχως σύνορα (1970)
• Οι τρεις σωματοφύλακες (1962)