Breaking News

Hall of Fame: Και επίσημα ανάμεσα στους κορυφαίους ο Νίκος Γκάλης (videos+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στο πάνθεον των κορυφαίων του παγκόσμιου μπάσκετ μπήκε και επίσημα ο Νίκος Γκάλης, στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Σπρίνγκφιλντ της Μασαχουσέτης.

Είχε προηγηθεί την Πέμπτη η παρουσίαση των προσώπων που συνθέτουν την "τάξη" 2017 του Hall of Fame και τα ξημερώματα του Σαββάτου ο Νίκος Γκάλης έγινε ο πρώτος Έλληνας που μπήκε στην κορυφαία λίστα του παγκόσμιου μπάσκετ μαζί με τους Τρέισι ΜακΓκρέιντι, Μπιλ Σελφ, Ρεμπέκα Λόμπο, Μάφετ ΜακΓκρόου, Ρόμπερτ Χιουζ, Τζέρι Κράουζε, Τζορτζ ΜακΓκίνις, Ζακ Κλέιτον και Μάνι Τζάκσον.


Στην ομιλία του ο Νίκος Γκάλης είπε ότι το όνειρό του έγινε πραγματικότητα. Τόνισε, επίσης, ότι το όνειρό του ήταν να παίξει στο NBA και αναφέρθηκε στην επιλογή του από τους Σέλτικς, του "τρομερού" - όπως τον αποκάλεσε - Λάρι Μπερντ.

Μεταξύ άλλων, πρόσθεσε ότι δεν μετάνιωσε για την απόφασή του να έρθει στην Ελλάδα, ενώ έκανε αναφορά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1987, επισημαίνοντας ότι έβγαλε όλη την Ελλάδα στους δρόμους και έκανε το μπάσκετ εθνικό άθλημα.

«Είμαι ευγνώμων γι’ αυτό που ζω σήμερα. Το θέμα δεν είναι η κατάκτηση τίτλων αλλά κάτι άλλο πιο σημαντικό που θα σας αποκαλύψω» είπε, κάνοντας γνωστό ότι μια μέρα στη γειτονιά του στη Θεσσαλονίκη τον σταμάτησε ένας κύριος και τον ευχαρίστησε γιατί έσωσε το γιο του. Όπως του εξήγησε ο κύριος, ο γιος του ήταν εθισμένος στα ναρκωτικά αλλά το ξεπέρασε, βρήκε το νόημα της ζωής κι έγινε αθλητής μπάσκετ.

Τέλος, ο Νίκος Γκάλης ευχαρίστησε τους προπονητές του και τους συμπαίκτες του στο Σίτον Χολ, τον Άρη Θεσσαλονίκης, τη γυναίκα του και την κόρη του Στέλλα.


Η φωτογραφία είναι από το επίσημο σάιτ «Naismith Memorial Basketball Hall of Fame».