Breaking News

Μετρά τις πληγές της η Σαμοθράκη (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η Σαμοθράκη προσπαθεί να επουλώσει τις τεράστιες πληγές που άνοιξε η πρωτοφανής θεομηνία που την έπληξε το βράδυ της Δευτέρας, προκαλώντας βιβλικές καταστροφές. Παραμένει φυσικά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως και κηρύχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης από τον Γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη.

Σύμφωνα με το τοπικό evros-news.gr, ακόμα και οι μεγάλοι σε ηλικία άνθρωποι λένε πως δεν θυμούνται εδώ και δεκαετίες να έχει υπάρξει παρόμοιο μέγεθος καταστροφής. Προβλήματα πολύ σοβαρά υπάρχουν παντού. Ιδιαίτερα στην Χώρα, σπίτια, καταστήματα και δημόσια κτίρια έχουν υποστεί τεράστια ζημιά.

Ο δήμαρχος Θανάσης Βίτσας και οι συνεργάτες του, μαζί με τους υπαλλήλους του δήμου και τους κατοίκους, προσπαθούν να σταθούν όρθιοι και να αρχίσουν την αποκατάσταση των ζημιών που είναι τεράστιες στις υποδομές. Δρόμοι κόπηκαν στη μέση χωρίζοντας το νησί σε πολλά μέρη, περιουσίες καταστράφηκαν σε λίγα λεπτά και η απόγνωση είναι ζωγραφισμένη στα πρόσωπα επαγγελματιών και των υπόλοιπων κατοίκων.

Με απόφαση του δημάρχου, τα σχολεία παραμένουν κλειστά και σήμερα, Τετάρτη, όπως ήταν και χθες. Παράλληλα, ο δήμος Σαμοθράκης με ανακοίνωση του ζήτησε από τους κατοίκους να μην πίνουν νερό από τις βρύσες, μέχρι να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι.

Για την κατάσταση στη Σαμοθράκη δηλώσεις έκανε σήμερα ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, στην εκπομπή "Πρωινή Ζώνη" της ΕΡΤ1 και τους δημοσιογράφους Θάνο Σιαφάκα και Νίνα Κασιμάτη,